نماز یکشنبه های ماه ذی القعده

حدیث با موضوع نماز یکشنبه های ماه ذی القعده

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی رسول خدا صلی الله علیه و آله درباره فضیلت خواندن نماز روزهای یکشنبه ماه ذی القعده می فرمایند:
...یُنَادِی جَبْرَئِیلُ أَنَا الَّذِی آتِیکَ مَعَ مَلَکِ الْمَوْتِ أَنْ یَرْفُقَ بِکَ وَ لَا یَخْدِشُکَ أَثَرُ الْمَوْتِ إِنَّمَا تَخْرُجُ الرُّوحُ مِنْ جَسَدِکَ سَلًّا... .

جبرئیل ندا می کند: من در وقت مرگ با ملک الموت می آیم و به تو مهربانی می کنم و اثر مرگ به تو صدمه نمی زند و روح به آسانی از بدنت خارج می شود. (مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج‏6، ص: 397)

(مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج‏6، ص: 397)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

1. یکی از نماز های مستحبی در ماه ذی القعده که ثواب زیادی برای آن در روایات اهل بیت علیهم السلام نقل شده است، نماز روزهای یکشنبه ماه ذی القعده می باشد، که معروف به نماز توبه است که به امید ثواب در غیر ماه ذی القعده نیز می توان آن را انجام داد. (إقبال الأعمال (ط - القدیمة)، ج‏1، ص: 308 ؛ امام خامنه ای، سوالات سامانه جامع، سوال شماره 924766)
2. کیفیت این نماز به این صورت است که غسل کند و برای نماز وضو بگیرد (یا قبل از غسل وضو بگیرد) و سپس دو نماز دو رکعتی مانند نماز صبح به نیت نماز یکشنبه ماه ذی القعده بجا آورد که در هر رکعت یک بار سوره حمد و سه بار سوره توحید و یک مرتبه سوره ناس و یک مرتبه نیز سوره فلق خوانده می شود و پس از پایان چهار رکعت، هفتاد مرتبه استغفار کرده و بعد از آن ذکر "لا حول و لا قوه الا بالله" را می گوید و در پایان این دعا را می خواند. «یا عَزِیزُ یا غَفَّارُ اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا یغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ»(آیت الله شبیری زنجانی: ذکرهای نماز بعد از قرائت سوره ها و قبل از رکوع انجام شود.) (مفاتیح الجنان، اعمال ماه ذی القعده ؛ آیت الله مکارم، مفاتیح نوین، اعمال ماه ذی القعده ؛ استفتائات آیت الله شبیری زنجانی، مساله 2434)
3. نمازهای مستحبی از جمله نماز روزهای یکشنبه ماه ذی القعده ویژه گیهایی دارند که به دو مورد اشاره می شود:
الف: نماز مستحبی را می توان نشسته خواند؛ حتی نیز می توان نماز مستحبی را در حال راه رفتن خواند که در این صورت رعایت قبله لازم نیست و برای انجام رکوع و سجده با سر اشاره می شود. (عروه الوثقی، فصل فی احکام الصلوات المندوبه)
ب: کسی که نماز قضا دارد می تواند نماز مستحبی بخواند. البته کسی که نماز قضا دارد نباید در انجام آن کوتاهی و سهل انگاری کند. (توضیح المسائل مراجع م 1372 و 1373)
خداوند متعال توفیق بندگی و عبادت را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code