احکام خانواده

حدیث با موضوع خانواده

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. حضرت صادق علیه السلام در روایتی می فرمایند: مَن حَسُنَ بِرُّهُ بِأَهلِهِ زادَ اللَّهُ فی عُمرِهِ.

هر که به خانواده ‏اش نیکى کند، خداوند بر عمرش بیفزاید. (کافی (ط- الاسلامیه) ج8 ، ص219)

(کافی (ط- الاسلامیه) ج8 ، ص219)
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره احکام خانواده:
1. در اسلام پرداخت نفقه و خرجی اعضای خانواده بر عهده مرد و پدر خانواده است و واجب است که نفقه و خرجی افراد واجب النفقه را از راه حلال بدست بیاورد و منظور از نفقه، مسکن و لباس و خوراک و سایر نیازی ضروری به مقدار متعارف و متناسب با شان زن و افراد واجب نفقه می باشد و اگر خانمی نفقه اش را به این کیفیت دریافت کرده، در آینده نسبت به نفقه طلبکار نیست و نمی تواند وجهی را بابت گذشته به عنوان نفقه مطالبه کند.
2. در خانواده فرزندان نباید کاری یا رفتاری کنند که سبب اذیت و آزار والدین شود بلکه در خانواده واجب است فرزندان با والدین رفتار و برخورد نیکو داشته باشند. البته اگر انجام واجبات و ترک محرمات الهی سبب اذیت والدین شود، در این مورد استثناءً عمل به دستور پروردگار مقدم است اما اگر ترک مکروهی یا عمل مستحبی یا عمل حلالی از جانب فرزندان سبب اذیت و ناراحتی والدین شود باید ترک شود.
3. تجسس نسبت به حریم خصوصی اعضای خانواده، توسط هیچ یک از اعضای خانواده جایز نیست مگر اینکه ضرورتی مهم در میان باشد مثل اینکه تجسس کردن لازمۀ جلوگیری از ارتکاب گناه فرزند و دفع فساد است، که در این صورت از باب نهی از منکر و در حد ضرورت لازم است. (امام خامنه ای شماره استفتاء: 828501 تاریخ استفتاء: 1396/09/29)
خداوند الفت و صمیمیت در میان خانواده ها قرار دهد، به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code