شادی ( مجلس عروسی )

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک ولادت حضرت جواد الائمه علیه السلام. حضرت صادق علیه السلام در روایتی می فرمایند: لَا یَنْبَغِی لِلْمُؤْمِنِ أَنْ یَجْلِسَ مَجْلِساً یُعْصَى اللَّهُ فِیهِ وَ لَا یَقْدِرُ عَلَى تَغْیِیرِه‏.

هرگز شایسته نیست که فرد با ایمانى در مجلسى بنشیند که خداوند متعال در آن مجلس نافرمانی می شود و او هم نمی تواند آن را تغییر دهد و مانع از گناه شود. (وسائل الشیعه، ج 16 ص:260)

(وسائل الشیعه، ج 16 ص:260)
امام صادق (ع)
توضیحات

برخی از مؤمنین گاهی اوقات سوال می کنند: به مجلس عروسی ای دعوت شده ایم که همراه با گناه است وظیفه چیست؟ در مقام پاسخ (متاسفانه چون شنیده میشود که مجالسی برگزار میگردد که در آن شراب نیز در سفره است البته بسیار کم است) می گوئیم:
اولا: اگر در مجلسی شراب باشد مثلا سر سفره یا روی میز، شراب است حضور و شرکت در چنین مجلسی مطلقا حرام است و به هیچ وجه مجاز به ماندن در آنجا نمی باشد.
ثانیا: اگر مجلس شراب نباشد اما از جهت دیگری گناه صورت می گیرد مثلا آهنگ رقص آور پخش می شود یا غیبتی صورت می گیرد به نظر برخی مراجع مانند امام خامنه ای(و آیات عظام سیستانی-شبیری) اگر حضورش به گونه ای است که سبب ارتکاب گناه مثل گوش‌کردن به آهنگ حرام می شود یا حضورش تایید و امضای گناه در مجلس می باشد، هرچند مرتکب گناه نشود در این صورت حضور فرد در چنین مجلسی گناه و معصیت است و به نظر برخی مراجع(جهت اطلاع: مانند حضرت امام- آقای مکارم) شرکت در چنین مجالسی مطلقا جایز نیست.
نکته پایانی اینکه در هر مجلس گناهی چنانچه شرایط نهی از منکر وجود داشته باشد باید نهی از منکر صورت بگیرد هر چند نهی از منکر متوقف بر خروج از مجلس یا تذکر دسته جمعی باشد باید این کار صورت بگیرد. (رساله آموزشی رهبر معظم انقلاب، حضوردر مجلس معصیت ص345 ؛ استفتائات آیت الله سیستانی س 198 احکام مجلس عروسی ؛ مکارم، استفتائات 2/س719 ؛ استفتاءات (امام خمینى)، ج‌3، ص: 148)
انشاء الله خداوند قلب همه مومنین را با ظهور امام زمان علیه السلام مسرور بگرداند به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code