سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از حضرت علی علیه السلام که میفرمایند: ... مِنْ وَاجِبِ حُقُوقِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى الْعِبَادِ النَّصِیحَةُ لَهُ بِمَبْلَغِ جُهْدِهِمْ وَ التَّعَاوُنُ عَلَى إِقَامَةِ الْحَقِّ فِیهِم... .
از حقوقی که خداوند متعال بر بندگان واجب کرده، خیرخواهی به اندازه توان و یاری کردن یکدیگر برای برپایی حق در میان خود است. ( الکافی (ط-الاسلامیه) ج8 ص: 354)
چند نکته درباره انتخابات:
1. یکی از وظایف مهمِّ شرعی و عقلی ما برای حفظ اسلام و مصالح کشور حضور در انتخابات و رأی دادن به فرد اصلح می باشد. رأی سفید هم چنانچه سبب شود که فرد اصلح انتخاب نشود و موجب تضعیف نظام اسلامی گردد یا به هر جهتی رأی سفید سبب تضعیف نظام اسلامی گردد، کفایت از وظیفه نمی کند.(آیت الله مکارم: آیا عدم شرکت در انتخابات از نظر دینی اشکال دارد؟ اگر این گونه است انداختن رأی سفید چه حکمی دارد؟ جواب: شرکت نکردن در انتخابات جایز نیست و اگر به شخص خاصی اعتماد نکردید می توانید رأی سفید بدهید؛ ولی تا جائی که ممکن است رای سفید ندهید.) (سایت لیدر، احکام مناسبتی، احکام ویژ ایام انتخابات؛ مکارم، سایت، استفتائات، انتخابات)
2. مردم بایستی افراد شایسته را شناسایی کنند مثل اینکه با مطالعه سوابق کاندیدا به شایسته بودن آنها اطمینان حاصل شود و یا اینکه به افراد مومن و مطمئن و متعهد و انقلابی که قدرت تشخیص دارند، مراجعه شود و از راهنمایی آنها چنانچه اطمینان حاصل شود، کافی می باشد. (سایت لیدر، احکام مناسبتی، احکام ویژه انتخابات، اردیبهشت96 ، سوال 10 ؛ سایت مکارم، استفتائات، انتخابات)
3. آنچه امروزه مطرح است اینکه برخی از گروهها برای معرفی نامزدها لیست و فهرست نامزدهای انتخاباتی ارائه می دهند چنانچه معرفی کنندگان آنها افرادی متعهد، مؤمن، بصیر و انقلابی و قابل اعتماد باشند، کفایت می کند البته اگر برای خود انسان، حجت شرعی بر خلاف معرفی این افراد باشد، باید طبق همان حجت شرعی عمل شود. (سایت لیدر، احکام مناسبتی، احکام ویژه انتخابات، اردیبهشت96 ، سوال 12)
خدایا خدمتگزاران به نظام و مکتب تشیع را نصرت بفرما به برکت صلوات بر محمد و آل محمد (صلوات الله علیهم اجمیعن)