مباح بودن لباس نماز گزار

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی امام صادق علیه السلام می فرمایند: ...خَیْرُ لِبَاسِکَ مَا لَا یَشْغَلُکَ عَنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ ... وَ لَا یَحْمِلُکَ عَلَى الْعُجْبِ ... وَ التَّفَاخُرِ.

بهترین لباس لباسی است که تو را از یاد خداوند غافل نسازد و حالت خودبینی و فخر فروشی در تو ایجاد نکند. (مصباح الشریعه ص: 30)

(مصباح الشریعه ص: 30)
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته درباره شروط لباس نمازگزار:
1. یکی از شرائط لباس نمازگزار مباح بودن لباس است یعنی لباس غصبی نباشد، و اگر عمداً با لباس غصبی نماز بخواند نمازش باطل است. اینکه بگوید نماز می خوانم و بعد رضایت می گیرم این درست نیست و نمازش باطل است. (مشهور: فتوی، احتیاط واجب: سیستانی ،تبریزی (خوئی: فتوی): فقط در ساتر و بهجت: اگر بتواند قصد قربت نماید صحیح است. مخالف: زنجانی: احتیاط مستحب نماز نخواند.)
2. بنا به نظر بسیاری از مراجع تقلید اگر با عین پول حرام یا عین مالی که خمس یا زکات آن را نداده لباس بخرد، نماز خواندن در آن لباس باطل است. اگر نداند یا فراموش کند که لباس او غصبى است و با آن، نماز بخواند، نمازش صحیح است. (جهت اطلاع استاد: حضرت امام خامنه ای: به طور کلی استفاده از لباسی که با مال خمس نداده خریده شده اشکال ندارد و خمس آن به عهده مکلف بوده و باید فورا پرداخت کند. استفتاء خصوصی به شماره 964924 تاریخ استفتاء: 1398/01/16 ) (مراجع815،16 و20)
خداوند توفیق نماز قبول شده را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code