قنوت نماز

حدیث با موضوع نماز

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم‌‌. در حدیثی پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: لِکُلِّ شَیْءٍ وجْهٌ و وجْهُ دِینِکُمُ الصّلَاهُ فَلَا یَشِینَنَّ أَحَدُکُمْ وجْهَ دِینِهِ.

هر چیزی چهره ای دارد و چهره دین شما نماز است پس مبادا شخصی (با اهمیت ‏ندادن ‏به ‏نماز ) چهره دینش را زشت و نازیبا گرداند. (الکافی، ج 6 ، ص 8، باب فضل الصلاه)

(الکافی، ج 6 ، ص 8، باب فضل الصلاه)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره قنوت نماز:
1. در تمامی نمازهای واجب و مستحب قبل از رکوع رکعت دوم مستحب است قنوت خوانده شود (صرفا جهت اطلاع: در نماز شفع مساله اختلافی است.) و کسی که قنوت را در نماز واجب ترک کند، نمازش صحیح است و اگر قنوت را فراموش کند و به حد رکوع رسیده باشد مستحب است بعد از رکوع قضای آنرا بجا بیاورد و اگر در سجده یا بعد از آن یادش آمد، مستحب است بعد از سلام نماز قنوت را قضا کند. (عروه الوثقی، فصل فی القنوت)
2. به نظر اکثر مراجع از جمله امام خامنه ای و آیت الله سیستانی دعا کردن در قنوت به غیر از زبان عربی، مثل زبان فارسی یا ترکی مانعی ندارد مثلا اگر در قنوت به فارسی دعا کند که خدایا رزقم را زیاد کن، یا مریضم را شفا بده، مانعی ندارد و نماز صحیح است؛ البته تحقق ثواب و استحباب قنوت به این است که در آن دعای عربی داشته باشد. (مخالف= آیت الله مکارم: دعا و ذکر به زبانهای غیر عربی اشکال دارد.) (عروه الوثقی، فصل فی القنوت، م 3 ؛ رساله مراجع م1134 و 1135)
3. در قنوت هر دعا یا مناجات یا ذکری را بگوید هر چند یک سبحان الله باشد، کافی است و مستحب است قنوت بلند خوانده شود ولی در نماز جماعت چنانچه امام جماعت صدای او را بشنود بلند خواندن مستحب نیست. (عروه الوثقی، فصل فی القنوت، م 12 و 14)
خداوند متعال توفیق نماز با حضور قلب به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code