سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در حدیثی نبی خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: لِکُلِّ شَیْءٍ وجْهٌ و وجْهُ دِینِکُمُ الصّلَاهُ فَلَا یَشِینَنَّ أَحَدُکُمْ وجْهَ دِینِهِ.
هر چیزی چهره ای دارد و چهره دین شما نماز است پس مبادا شخصی (با اهمیت ندادن به نماز ) چهره دینش را زشت و نازیبا گرداند. (الکافی، ج 6 ، ص 8، باب فضل الصلاه)
سوالی که برای انسان گاهی اوقات پیش می آید این است که نماز گزار وسط نماز نمازش را رها کند و به تعبیری نماز را بشکند یا خیر؟
در جواب عرض می شود انسان نمی تواند بدون مجوز شرعی و از روی اختیار نمازش واجبش را رها کند و بشکند البته در چند مورد به نماز گزار می تواند نماز را بشکند که به برخی از آنها اشاره می شود:
1. شکستن نماز برای حفظ مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی البته اگر حفظ جان انسان یا کسی حفظ جان او واجب باشد یا حفظ مالی که نگهداری آن واجب باشد، بدون شکستن نماز ممکن نباشد، باید نماز را بشکند مثل بچه سمت آب استخر برود و ترس از بین رفتن بچه وجود داشته باشد. رساله مراجع 1159
2. اگر قبل از قرائت یا پیش از آنکه به اندازه رکوع خم شود یادش بیایید که اذان و اقامه را فراموش کرده چنانچه وقت نماز وسعت دارد می تواند برای گفتن اذان و اقامه نماز را بشکند اما اگر کسی عمدا اذان و اقامه را ترک کرده و نماز را شروع کرده یا اینکه از روی فراموشی اذان و اقامه را نخوانده ولی بین نمازش یادش می آید ولی به نماز ادامه می دهد و پس از گذشتن مدت قابل توجهی دوباره تصمیم بگیرد، که نماز را بشکند، شکستن نماز جایز نخواهد بود.عروه مستحبات اذان واقامه م 4 م ۱۱۶۱)
خداوند متعال توفیق حضور قلب در نماز را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.