اثبات نجاست

حدیث با موضوع پاکیزگی

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت شده که می فرمایند: إِنَّ اللّه تَعالى جَمیلٌ یُحِبُّ الجَمالَ، سَخىٌّ یُحِبُّ السَّخاءَ، نَظیفٌ یُحِبُّ النَّظافَةَ.

خداوند زیباست و زیبایى را دوست دارد، بخشنده است و بخشش را دوست دارد، پاکیزه است و پاکیزگى را دوست دارد (نهج الفصاحه ص293 ،‌ح 690)

(نهج الفصاحه ص293 ،‌ح 690)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

دو نکته کوتاه درباره چگونگی ثابت شدن نجاست:
1. نجاست هر چیزی بخواهد ثابت شود فقط به سه راه ثابت می شود:
اول: خود انسان یقین یا اطمینان پیدا کند چیزی نجس است و اگر نسبت به موردی انسان یقین به نجاست ندارد ولی احتمال قوی به نجاست بدهد، نجس نمی باشد.
دوم: آنکه کسی که چیزی که در اختیار اوست، اعلام کند که فلان چیز نجس است؛ مثلا صاحب خانه به مهمان بگوید فلان فرش خانه نجس است یا بگوید فلان پتو نجس است.
سوم: نسبت به نجاست چیزی دو مرد عادل اطلاع دهند و اگر یک نفر عادل به نجاست چیزی اطلاع دهد به نظر اکثر مراجع به گفته اش توجه شود. بنابر این اگر بچه ای به نجاست چیزی خبر بدهد و انسان از گفته اش یقین حاصل نکند، نجاست ثابت نمی شود. (عروه فصل فی طرق ثبوت النجاسه أو التنجس؛ رساله مراجع م 121)
2. اگر انسان شک یا گمان داشته باشد که چیزی نجس شده است، تفحص و جستجو و سوال کردن و بررسی کردن لازم نیست و بنا را بر طهارت و پاکی می گذارد. (عروه ج1 فصل فی النجاسات، الثانی عشر م5 ؛ رساله مراجع م123)
خداوند توفیق عمل به وظایف دینی را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code