سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از امام صادق علیه السلام چنین روایت شده است که فرمودند: لَا تَدَعْ طَلَبَ الرِّزْقِ مِنْ حِلِّهِ فَاِنَّهُ عَوْنٌ لَکَ عَلَی دِینِکَ... .
(ترجمه مضمونی) دائما در طلب رزق و روزی حلال باش، چراکه رزق حلال تو را در دینداری کمک میکند. (امالی شیخ طوسی ص 193)
چند نکته کوتاه در مورد بعضی از قراردادهای کاری:
1. در قراردادهایکاری کارفرما نسبت به پرداخت حقوق و مزایای کارگر و کارمندش نباید کوتاهی و سهل انگاری کند بنابراین اکر علارغم توانایی پرداخت حق الزحمه در پرداخت حقوق مسامحه کند گنهکار است.
2. از آن طرف کارگر هم نباید کم کاری کند مثلا کارگری که قرار است که زمان خاصی مثلا از ساعت 8 صبح تا ساعت 2 بعد از ظهر کاری مانند خیاطی، بنایی، یا خدمات اداری انجام دهد، نباید در آن زمان، به کارهای شخصی اش بپردازد، و یا بدون اجازه محل کار را ترک نماید. و در صورتی که کسی از این وظیفه ی شرعی تخلف کند نمی تواند حقوق و اجرت کامل را دریافت کند.
3. اگر شخصی تا الان بخاطر ندانستن مساله، یا (خدائی نکرده) عمدا کم کاری یا کوتاهی کرده و بابتش پولی دریافت نموده باید معادل آن مال را به همان اداره یا صاحب کار برگرداند البته اگر محل خدمت، اداره ای دولتی است چنانچه در همان اداره حسابی وجود داشته باشد، به همان حساب واریز کند و اگر حسابی در خصوص پرداخت بدهی نباشد لازم است به حساب خزانه کل این بدهی را واریز کند. (استفتائات مقام معظم رهبری س 1955)
خداوند متعال توفیق کسب حلال به همه مسلمین عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.