کیفیت سجده سهو

حدیث با موضوع سجده

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایتی امام صادق علیه السلام به ابی بصیر فرمودند:
یَا أَبَا مُحَمَّدٍ عَلَیْکَ‏ بِطُولِ‏ السُّجُودِ فَإِنَّ ذَلِکَ مِنْ سُنَنِ الْأَوَّابِین.

بر تو باد به طول دادن سجده زیرا این کار شیوه فرمانبرداران است. (وسائل الشیعة ؛ ج‏6 ؛ ص381)

(وسائل الشیعة ؛ ج‏6 ؛ ص381)
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره سجده سهو:
1.سجده سهو در برخی موارد بر انسان واجب می شود، در نماز حدود پنچ مورد است که چنانچه برای نمازگزار اتفاق بیفتد، سجده سهو واجب می شود مثل اینکه جایی که نباید سلام بدهد، سلام دهد.
2. کیفیت سجده سهو این است که بعد از نماز بلافاصله نیت سجده سهو کرده و به سجده رفته و بگوید: بسم اللّه و بـاللّه الـسـلام عـلیک ایها النبی و رحمة اللّه و برکاته که ذکرش همان سلام اول نماز است که به ابتدای آن بسم الله و بالله اضافه شده است. بعد بنشیند و دوباره به سجده رود و همان ذکر را بگوید و بعد از سجده دوم تشهد و سلام را بخواند. (مکارم: بنابر احتیاط به مقدار واجب تشهد و سلام اکتفا کند و سلام آخر نماز را بگوید).(حضرت امام و رهبری و سیستانی: ذکر سجده را لازم نمی دانند. مکارم و شبیری و فاضل و بهجت: احتیاط واجب ذکر سجده لازم است. صافی و وحید: ذکر سجده لازم است.)
3. گفتن تکبیرة الاحرام در سجده سهو واجب نمی باشد. (رساله مراجع م1250 ، تحریر ج1 مسائل سجده سهو م5 ، سایت أدمین شماره استفتاء 840670 ، سیستانی و وحید منهاج ج1 م881 ، هدایة العباد ج1 م964 و965 ، بهجت استفتائات ج2 س2313 و2314 ، فاضل و مکارم عروة ج1 فصل فی موجبات سجود سهو م7 شبیری رساله م1259)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام تقلید خصوصا مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و ال محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code