نکاتی در مورد دروغگویی

حدیث با موضوع دروغ

سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم
امام حسن عسکرى (ع) در مورد دروغ مى‏فرمایند: جُعِلَتِ الْخَبَائِثُ فِی بَیْتٍ وَ جُعِلَ مِفْتَاحُهُ الْکَذِبُ:

همه پلیدى‏ ها را در خانه‏ اى نهادند و کلید آن، دروغ است ( بحار،ج 69 ، ص 263)

( بحار،ج 69 ، ص 263)
امام حسن عسکری (ع)
توضیحات

دروغگویی عواقب بدی به همراه دارد که برخی ذکر میشود:
1-دروغ سرچشمه همه گناهان: در روایات دروغ به عنوان کلید گناهان شمرده شده است،امام باقر( ع) مى فرمایند: خداوند براى شر و بدى، قفلهایى قرار داده و کلید آن قفلها شراب است ،سپس فرمود: دروغ از شراب هم بدتر است (کافى ،ج2، ص254)
2- نابودی ایمان :راوی گوید: از حضرت صادق (ع) پرسیدم:آیا مومن ممکن است بخیل باشد؟ فرمود: بله. آیا ممکن است ترسو باشد؟ فرمود بله. آیا ممکن است دروغگو باشد؟ فرمود: نه، مومن دارای هر سرشتی می شود، جز دروغ و خیانت(مستدرک الوسائل، ج ۱۴، ص ۱۳)
3- ملعون بودن دروغگو:خداوند می فرماید: أَنَّ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَیْهِ إِنْ کَانَ مِنَ الْکَاذِبِینَ(آیه 7 نور)
دروغگو مورد خشم و لعن خداوند است، دراین زمینه پیامبر(ص) فرمود: آن گاه که شخص مومن، بدون عذر دروغ گوید، هفتاد هزار فرشته او را لعنت می کنند و از قلب او بوی گندی بیرون می آید که به عرش می رسد؛ آن گاه حاملان عرش الهی نیز او را لعن می کنند(مستدرک الوسائل، ج ۹، ص ۸۶)
4-سرچشه نفاق: چرا که راستگویى یعنى هماهنگى زبان و دل، و بنا بر این دروغ ناهماهنگى این دو است، و نفاق نیز چیزى جز تفاوت ظاهر و باطن نیست.از این جهت در سوره توبه آمده است که: اعمال آنها نفاقى در دلهایشان تا روز قیامت ایجاد کرد، به خاطر اینکه عهد خدا را شکستند و به خاطر اینکه دروغ مى‏گفتند"(77 توبه)
خداوند ما را جزء راستگویان قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

اعتقادی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code