سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند در قرآن درباره آثار عمل صالح می فرماید: وَالَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَنُکَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَیِّئَاتِهِمْ وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَحْسَنَ الَّذِی کَانُوا یَعْمَلُونَ:
کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته کردهاند قطعا گناهانشان را از آنان مى زداییم و بهتر از آنچه مىکردند پاداششان مىدهیم ( آیه 7عنکبوت)
در قرآن و روایات برای عمل صالح آثار فراوانی ذکر شده که ذکر میشود:
1-آمرزش گناهان و تبدیل سیئات به حسنات:
طبق آیه تلاوت شده، تکفیر سیئات، معنایش عفو از گناهان است. اما این که خداوند فرمود: ایشان را به بهترین عمل جزاء می دهد، یعنی از اعمالشان آن قدر نواقص را دفع نموده، آن قدر عمل را بالا می برد، تا به صورت بهترین عمل در آید و یا این استکه در هنگام حساب، خرده گیری در اعمالشان ننموده، جهات نقص و عیبی که در آن ها است، به حساب نمی آورد، در نتیجه با همه آن ها، معامله بهترین عمل می کند. مثلا نمازشان را گرچه مشتمل بر جهات نقص و بدی هایی باشد، به جای بهترین نماز می پذیرد.
2- استجابت دعا: وَیَسْتَجِیبُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ : دعاى کسانى را که ایمان آوردهاند و کارهاى شایسته کردهاند اجابت مىکند (آیه 26 شوری) خداوند متعال وعده داده است که دعای کسانی را که ایمان آورده اند واعمال صالح انجام داده اند را مستجاب فرموده و از فضل خود برایشان بیافزاید..
3- امنیت از خوف و حزن ( دنیوی و اخروی):خداوند می فرماید: إِنَّ الَّذِینَ آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ ... لاَ خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلاَ هُمْ یَحْزَنُونَ ( بقره/277) مومنینی که عمل صالح انجام میدهند هیچ گونه ترس دنیوی و اخروی ندارند،زیرا ترس از روزی، مشکلات و... بخاطر ترس از دست رفتن است و مومن (بشرط عمل) پاداش اعمال خود رامیبیند، پس هیچ گونه ترس دنیوی و اخروی ندارد.
خداوند توفیق انجام عمل صالح به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد