سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت شده که فرمودند:
تَهادَوا فَإِنَّها تَذهَبُ بِالضَّغائِنِ.
به یکدیگر هدیه بدهید، که همانا هدیه کینهها را از بین مىبرد.
( کافى ( ط- الاسلامیه) ج5،ص144،ح14 من لایحضره الفقیه ج3 ، ص299)
چند نکته درباره هدیه دادن:
1. یکی از مستحبات هدیه دادن، بویژه به ارحام و خویشان است. در میان ارحام و خویشاوندان نسبت به پدر و مادر سفارش بیشتری شده است.
2. اگر به فرزندی بیشتر از فرزند دیگر هدیه داده شود یا هدیهای با ارزشتر داده شود کراهت دارد. اما اگر یکی از فرزندان دارای خصوصیتی باشد که سزاوار برتری است مثلا فقیر است یا اینکه اهل نماز است، چنانچه باعث فتنه و فساد نشود، برتری دادن او در هدیه خوب است.
3. مالی که هدیه داده میشود تا هدیه گیرنده تحویل نگیرد هدیه محسوب نمیگردد مثلا اگر انسان به فرزندش بگوید ماشین را به تو بخشیدم تا وقتی که تحویل فرزند نداده، مال فرزند نشده است و احکام هدیه را ندارد و اگر هدیه ای به فرزند نابالغ داده شود پدر یا پدر بزرگ و در صورت نبودن این دو قیم شرعی، باید تحویل بگیرد. ( منهاج، آیه الله سیستانی ج2 م 1314و 1315و 1335و 1336؛تحریر الوسیله، کتاب الهبه م 3 و21 و22)
4. اگر هدیه گیرنده از اقوام و خویشان نسبی باشد پس از تحویل هدیه نمی تواند آن پس بگیرد. مثلا اگر ماشین یا خانه ای را به فرزند خود هدیه بدهد بعد از آنکه فرزند وارد خانه شود و یا سوار ماشین شود، دیگر نمی تواند آن را پس بگیرد. (منهاج ج2 م1320 تحریر کتاب هبه م8 سایت مکارم استفتائات هبه)
خداوند متعال بهترین هدیه که فرج امام زمان علیه السلام است را نصیب همه مستضعفین عالم بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.