وجود مانع در اعضاء وضو

حدیث با موضوع وضو

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از امام صادق علیه السلام روایت است که حضرت فرمودند:
مَن تَطَهَّر َ‌ثُمَ أوَی إلَی فِراشِهِ باتَ وَ فِراشُهُ کَمَسجدِهِ.

هر کس وضو بگیرد ، سپس در رختخواب خود برود و بخوابد، بستر او مانند محل نمازش (عبادتگاهش) خواهد بود. (وسائل الشیعة -آل البیت ج1 ص 378)

وسائل الشیعة -آل البیت ج1 ص 378
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره وضو:
1. اگر چیزی به اعضای وضو چسبیده، در صورتی که می داند مانع از رسیدن آب است مانند لاک‌، چسب و رنگ روغنی و یا شک دارد که از رسیدن آب جلوگیری می کند یا نه، باید آن را در زمان وضو برطرف کند و اگر می داند که مانع نیست مانند رنگ حنا ، اشکال ندارد.(مشهور. مخالف= مکارم: اگر مانع بسیار کوچک باشد برای وضو اشکال ندارد.) (رساله مراجع م 290 و سایت مکارم استفتائات عدم وجود مانع در اعضای وضو)
2. چربی روی پوست در اعضاء وضو چنانچه مانع رسیدن آب به بدن نباشد اشکالی ندارد؛ فرقی نمی کند چربی معمولی خود بدن باشد یا چربی که به سبب کرم و مانند آن باشد مثلا چربی کرمهای مرطوب کننده که جذب پوست می شود و مانع رسیدن آب به بدن نیست. ( رساله مراجع م294)
3. اگر بعد از وضو مانعی در اعضاء وضو مشاهده نماید مثل چسب، لاک و بداند که این مانع هنگام وضو بوده است، وضوی او باطل است و اگر با این وضو نماز خوانده باید نمازش را دوباره بخواند. .(مشهور. مخالف= مکارم: اگر مانع بسیار کوچک باشد برای وضو اشکال ندارد.) (سایت مکارم استفتائات عدم وجود مانع در اعضای وضو و رساله جامع م 328)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام تقلید خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code