سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از امیرالمومنین علیه السلام که فرمودند: فَمَنْ أَمَرَ بِالْمَعْرُوفِ شَدَّ ظُهُورَ الْمُؤْمِنِین.
کسى که امر به معروف کند، مسلمانان را تقویت و پشتیبانى کرده است. (نهج البلاغة (للصبحی صالح) حکمت 31 ، ص473 )
چند نکته در ارتباط با امر به معروف و نهی از منکر
1. اگر انسان گناهی مانند پایمال کردن بیت المال، رشوه، رباخواری، کم کاری در محل کار، بدحجابی، غیبت و منکرات دیگر را مشاهده کند با وجود شرایط، وظیفه اش امر به معروف و نهی از منکر است و یکی از ابزار این فریضه الهی زبان است؛ آن هم با زبانی نرم و بدور از خشم و نفرت و اگر تمامی افراد جامعه به همین مقدار عمل کنند به تعبیر مقام معظم رهبری گناه در جامعه خواهد خشکید. (اجوبه س1070)
2. انسان نمی تواند به بهانه اینکه دیگران به این وظیفه عمل نمی کنند، این امر مهم را در جایی که شرایطش هست ترک کند. (تحریرالوسیله کتاب امر به معروف م2)
3. در مواردی که جرمی اتفاق می افتد و شرایط امر به معروف و نهی از منکر وجود ندارد و نیاز به ورود دستگاه های نظارتی دارد، واجب است که نهادهاى مربوطه را که از طرف حکومت براى این کار اختصاص یافتهاند، مطلع نماید؛ اطلاع از وجود شبکه های فساد در ادارات، باندهای خرید و توزیع مواد مخدر و مشروبات الکلی و خانه های فساد از این مصادیق هستند. (اجوبه س 1082 و1083)
خداوند همه ما را مشمول رحمتش بگرداند به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.