سلام علیکم. بسماللهالرحمنالرحیم. در روایت است از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله که میفرمایند:
مَنْ أتَی الْجُمعةَ إیمَاناً وَ احْتِسَاباً اسْتَأنَفَ الْعَمَلَ.
کسی که از روی ایمان و برای خدا در نماز جمعه حاضر شود، اعمالش را از نو آغاز کند ( کنایه از بخشش گناهان ) . (وسائل الشیعة، ج 7، ص : 296)
چند نکته کوتاه درباره نماز جمعه:
۱. یکی از با فضیلت ترین اعمال روز جمعه شرکت در نماز جمعه است که ترک کردن نماز جمعه و اهمیت ندادن به آن شرعا مذموم است و شرکت در نماز جمعه در زمان غیبت امام زمان علیه السلام به نظر اکثر مراجع واجب تخییری است به این معنا که انسان بین خواندن نماز ظهر یاخواندن نماز جمعه مخیراست، هرچند که شرکت در نماز جمعه فضیلت بیشتری دارد.(بنا براحتیاط واجب نماز جمعه کفایت از ظهر نمی کند. صافی، گلپایگانی) (رساله 16 مرجع ج1 ص:1062 م1 و اجوبه س606 و 608)
۲. شخص مسافرهم میتواند در نماز جمعه شرکت کند. (رساله16 مرجع ج1 ص1065 م12)
۳. کسی که میخواهد نمازظهر را در منزل بخواند به نظر اکثر مراجع عظام تقلید مستحب است که همان اول وقت نماز ظهر را بخواند وتاخیر انداختن لازمنیست.( رساله جامع سیستانی م1802 خوئی و وحید منهاج ج2 204 ، سایت رهبری قسمت استفتائات جدید، نماز جمعه، تبریزی استفتائات جدید ص132 م631 ، اراکی رساله م1506)
۴.کسی که در نماز جمعه شرکت کرده ( بنابر احتیاط: سیستانی، مکارم، خوئی، وحید ) واجب است به خطبهها گوش کند و همچنین باید ازهر کاری کهباعث ازبین رفتن فایده خطبهها یا گوش ندادن می شود مانند صحبت کردن با دیگران پرهیزکند. (رساله 13مرجع ص 852 مساله 38 و صفحه 858 و 862 )
5- کسی که به خطبهها نرسیده می تواند در نماز جمعه شرکت و (بنا به نظر اکثر مراجع عظام تقلید) کفایت ازنماز ظهر نیز میکند حتی اگر در رکعت دوم قبل از رکوع برسد نیزکافی است و رکعت دوم را فرادا انجام دهد.(رساله 13مرجع ص 847)
تعجیل درفرج امام زمان علیه السلام وسلامتی مراجع عظام خصوصا مقاممعظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.