اسراف

حدیث با موضوع اسراف

سلام‌علیکم بسم‌الله الرحمن الرحیم در روایت است از رسول گرامی صلی الله علیه‌و‌آله که فرمودند: مَن ِ‌اقْتَصَدَ فِی مَعِیشَتِه ِ‏‌رَزَقَهُ اللَّهُ وَ مَنْ بَذَّرَ حَرَمَهُ اللَّه.

کسی که در خرج زندگی میانه روی را رعایت کند ، خداوند روزی او را زیاد گرداند و کسی که اسراف نموده و مالش را بیهوده مصرف کند،خداوند او را از نعمتهایش محروم می سازد. (وسائل‌الشیعه، ج 15، ص 277 چاپ قم آل بیت)

وسائل‌الشیعه، ج 15، ص 277 چاپ قم آل بیت
حضرت محمد (ص)
توضیحات

چند نکته درباره اسراف و تبذیر:
اسراف و‌تبذیر از گناهان کبیره است و باید از آن پرهیز شود، مصرف کردن مال بیش از حد و اندازه نیاز و زیاده روی به نحو غیر متعارف را اسراف میگویند و مصرف کردن مال در کار بیهوده و ناشایست تبذیر مینامند.
اسراف و تبذیر مصادیق فراوانی دارد که تشخیص آن به عهده خود مکلف است و یکی از موارد اسراف حرام، زیادی روی در مصرف آب یا برق یا دور ریختن میوه یا مواد غذایی در صورتی که به اندازه‌ای باشد که استفاده از آن عرفاً ممکن است - هرچند برای تغذیۀ حیوانات - جایز نمیباشد؛
مقدار مالی را که اسراف شده، مکلف علاوه بر اینکه گناه کرده است، باید خمس آن پرداخته شود.
خداوند متعال همه ما را از شاکرین نعمت هایش قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

منابع:
(صافی جامع الاحکام ج 1/205 س 736- مکارم استفتائات ج1/101س 316-بهجت سوال3810-استفتائات تبریزی ج2 سوال1024) توضیح المسائل (محشى - امام خمینى)؛ ج‌2، ص: 607.(آیت الله سیستانی، مسائل منتخبه ص16ش30) (رساله وحید م2077

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code