دروغ ( با رویکرد انتخابات )

حدیث با موضوع دروغ

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند: إِیَّاکُمْ وَ الْکَذِبَ فَإِنَّ الْکَذِبَ یَهْدِی‏ إِلَى‏ الْفُجُورِ وَ الْفُجُورَ یَهْدِی إِلَى النَّار

از دروغ بپرهیزید، زیرا دروغ انسان را به بدیها مى‌کشاند، و بدیها انسان را جهنمی می‌کند. ( بحار الانوار (ط-بیروت)، ج 69 ص: 263)

( بحار الانوار (ط-بیروت)، ج 69 ص: 263)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

در مساله 11 رساله مراجع تقلیدب یان شده مسائلی را که انسان غالبا به آن نیاز دارد واجب است بیاموزد؛ لذا دو نکته درباره احکام دروغ خدمت شما خوبان تقدیم می شود:
1. یکی از محرمات و گناهان بزرگ دروغ است دروغ یعنی خبر دادن از چیزی که واقعیت ندارد. در این حکم فرقی ندارد دروغ را بگوید یا بنویسد یا اشاره کند.
2. در ایام انتخابات هستیم، یکی از مصادیق دروغ، وعده دروغ دادن است یعنی انسان به چیزی وعده بدهد که می داند نمی تواند به وعده داده شده عمل کند (1) مثال بزنیم: مثلا تعمیر کاری، تعمیر وسیله ای را برای زمان خاصی وعده می دهد در حالی که می داند در آن زمان نمی‌تواند کار را آماده کند، ولی (برای اینکه مشتری از دست ندهد) به دروغ وعده می دهد چنین وعده ای حرام است یا مثلا در همین عرصه انتخابات؛ اگر کاندیدایی یا کسانی که برایشان تبلیغات می کنند؛ مردم را به چیزی که می دانند، توانایی عمل به آن را ندارند وعده بدهند، به نظر همه فقها این مصداق دروغ و حرام است و البته بدانیم که همین وعده های عملی و غیر عملی می تواند یکی از ملاکهای انتخاب اصلح باشد به اینکه ببینیم چه کسی به دروغ دنبال جمع کردن مشتری برای خودش است و چه کسی راستگو و درستکار است. (2)
در پایان عرض می کنیم در آستان ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در برخی از مسیرها در اماکن متبرکه میز خدمت پاسخگویی با حضور کارشناس آقا و خانم قرار داده شده است که زائرین می توانند سوالات دینی خویش را بپرسند.
خداوند متعال به همه ما توفیق ترک گناه و معصیت عنایت فرمایید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
نکات توضیحی و منابع:
(1) مکارم: وعده دروغ اگر مشتمل بر خبری باشد مثلا بگوید فردا خدمت شما می آیم، دروغ است. (استفتاء کتبی به شماره 133681)
(2) (رساله آموزشی، ج2 ، درس: 21 ؛ منهاج الصالحین ج 2 م 38)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code