موسیقی

حدیث با موضوع آوازه خوانی

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الر حیم.ضمن عرض تبریک ولادت باسعادت امام سجاد علیه السلام از امام صادق علیه السلام در مذمت مجلسی که صدای حرام پخش می شود، می فرمایند:.مَجْلِسُ الْغِنَاءِ مَجْلِسٌ لَا یَنْظُرُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَى أَهْلِه‏... (دعائم الإسلام ؛ ج‏2 ؛ ص207)

مجلس غناء و آوازه خوانی مجلسی است که خداوند متعال به آن نگاه نمی کند.

دعائم الإسلام ؛ ج‏2 ؛ ص207)
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته کوتاه درباره موسیقی:
1.اسلام با زیبایی و صداهای زیبا مخالف نیست و بسیاری از صداهای زیبا حلال است، اما دین مقدس اسلام با هر صوت و عملی که انسان را از یاد خدا غافل‏ کند و به سمت بی بند و باری بکشاند مخالف است و به همین جهت گوش دادن به برخی موسیقی ها حرام است.
2. به نظر اکثر از جمله امام خامنه ای صدایی که با دستگاههای موسیقی نواخته می شود یا آواز آوزه خوان درصورتی که در نظر مردم رقص آور باشد یا تحریک کننده شهوت باشد بلکه هر موسیقی که مناسب مجالس لهو و لعب باشد و انسان را به سمت گناه بکشاند حرام است.بنابراین اگر آواز و آهنگی در نزد مردم رقص آور هست، گوش گردن به آن حرام است هر چند برای شنونده این حالت را نداشته باشد.(جهت اطلاع:قیدی که حضرت آقا برای موسیقی حرام بیان می کنند لهوی مضل عن سبیل الله می باشداجوبه الاستفتائات 1128)
3.پخش شدن آهنگ یا برنامه ای از رسانه و مراکز دلیلی بر حلال بودن آن آهنگ و برنامه نیست. بنابر این اگر کسی تشخیص دهد آهنگ پخش شده حرام است نباید گوش کند.
4.در حرام بودن موسیقی حرام فرقی بین انواع آن از قبیل موسیقی سنتی و غیر سنتی، ایرانی و غیر ایرانی، نمی باشد.
(استفتائات حضرت امام ج2 س27 و28 ، اجوبه س1128 و 1129 و 1130 و 1140 ، رساله جامع م2228 ، جامع الاحکام صافی ج1 س996 و998و1018 ، استفتائات بهجت ج4 س6310 ،جامع المسائل فاضل ج1 س987 ، وحید سایت استفتائات س457)
خداوند متعال توفیق ترک گناه و معصیت به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code