حجاب (پوشش زینت و مبارزه با ترویج ناخن مصنوعی )

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی امیر المؤمنین علیه السلام می فرمایند: ....أَفْضَلُ الْعِبَادَة الْعَفَافُ...

برترین عبادت پاکدامنی است. (الکافی (ط الاسلامیه) ج2 ص467)

(الکافی (ط الاسلامیه) ج2 ص467)
حضرت علی (ع)
توضیحات

یکی از دستورات مهم اسلام که ریشه در فطرت انسان دارد مسئله پوشش و حجاب است؛ پوشش و لباس دارای احکام دقیقی است که در این مجال به ذکر چند نکته کوتاه اکتفا می کنیم ولی لازم است عزیزان مسائل مورد نیازشان را مفصل مراجعه کرده و بیاموزند:
1. رعایت پوشش در برابر نامحرم واجب است و تفاوتی میان فامیل یا غیرفامیل یا نزد پزشک نیست و همچنین تفاوتی میان مکان های زیارتی و مجالس عروسی یا مجالس عزاداری نمی باشد.
2. پوششی که بر زن در برابر نامحرم واجب است، شرایطی دارد:
الف. اندام بدن را به مقداری که شرعاً پوشش آن واجب است کاملاً بپوشاند؛ لذا استفاده از لباسهای کوتاه که اندام بدن را به مقدار واجب نمی‌پوشاند یا لباسهای بدن نما که از زیر آن پوست بدن نمایان است در برابر نامحرم جایز نیست و حرام می‌باشد. مثلا پوشیدن جوراب های نازک و بدن نما که از زیر آن پوست پا نمایان است در حضور نامحرم جایز نیست.
ب. تنگ و چسبان نباشد؛ لذا لباسهایی که برجستگی های اندام زن را مشخّص می کند در برابر نامحرم جایز نیست.
ج. زینتی نباشد؛ بنابر این زنی که صورت خود را آرایش‌کرده یا به ناخن دستهایش لاک زده یا یا از لنزهای رنگی و زینتی استفاده کرده یا اینکه رنگ لباس طوری است که توجه نامحرم را جلب می کند، باید آن را از نامحرم بپوشاند. (1)
نسبت به ناخن و مژه مصنوعی که متاسفانه اخیرا در بین برخی بانوان رواج پیدا کرده است لازم است تذکر دهیم که به تصریح برخی از مراجع تقلید از جمله مقام عظمای ولایت: این نوع زینت و آرایش به جهت اینکه نسبت به وضو و غسل مکلف را دچار مشکل می کند اصل انجام آن حرام است و اگر هم کسی ندانسته مرتکب شده است لازم است برای اولین وعده نماز آن را برطرف کرده و به صورت عادی وضو و غسل انجام دهد.
البته نکات جزئی و دقیقتری هم هست که باید عزیزان مراجعه کنند؛ یکی از خدمات فرهنگی و مذهبی آستان قدس رضوی، قراردادن دفاتر پاسخگویی به مسائل شرعی و احکام در اماکن متبرکه است که زائرین می توانند با مراجعه، پاسخ سوالات خویش را به صورت جزئی و دقیق و مطابق نظر مرجع دریافت کنند؛ ضمنا خواهران می توانند با مراجعه به دفاتر مخصوص خواهران سوالات خویش را از کارشناس خانم بپرسند.
خداوند متعال به مردان ما غیرت علوی و به زنان ما عفت فاطمی عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (اجوبه الاستفتائات س1363 و 1364 و 1363 ؛ استفتائات آیت الله سیستانی س223 ؛ استفتائات سایت آیت الله مکارم، ازدواج، احکام حجاب، حجاب بانوان)

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code