ناخن و مژه مصنوعی

حدیث با موضوع وضو

در روایتی رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: یَحْشُرُ اللَّهُ أُمَّتِی یَوْمَ الْقِیَامَةِ بَیْنَ الْأُمَمِ غُرّاً مُحَجَّلِینَ‏ مِنْ آثَارِ الْوُضُوء.

فردای قیامت خدای متعال امّت من را بین بقیّه ی امّت ها در حالی محشور می کند که به خاطر وضویی که در دنیا گرفتند روسپیدند و پیشانی های نورانی دارند. (دعائم الإسلام ؛ ج‏1 ؛ ص100)

(دعائم الإسلام ؛ ج‏1 ؛ ص100)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم.
امروز روز بیست و یکم تیرماه سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب بود که به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است. روزی که دژخیمان رضاخان مردم معترض به کشف حجاب را در مسجد گوهرشاد به خاک و خون کشید.
یاد همه این شهدا و جان برکفان با غیرت را که از عفت دفاع کردند و مدال "شهید عفاف و حجاب" بر گردن خویش آویختند را گرامی می داریم و از خداوند می خواهیم که ما را نیز پاسدار هدف مقدس ایشان قرار دهد؛
به همین مناسبت نکته ای راجع به مسئله پوشش بیان می کنیم:
1 بنا به نظر بسیاری از مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای بانوان باید به این نکته توجه داشته باشند که پوشاندن هر آنچه عرفا زینت و ارایش محسوب شود از نامحرم شرعاً واجب است. بنابراین زنی که صورت خود را آرایش کرده یا از کلاه گیس و موی مصنوعی استفاده نموده یا به ناخن دست-هایش لاک زده یا از لنزهای رنگی زینتی استفاده کرده باید آن را از نامحرمان بپوشاند. (1)
2. در مورد کاشت ناخن مصنوعی که متاسفانه به شدت در بین بانوان در حال گسترش است می پرسند؟ باید عرض کنیم که اولا اصل کاشت ناخن به تصریح برخی از مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای حفظه الله حرام است؛ که متن فتوای معظم له بدین شرح است: اگر کسی بخواهد برای زینت و زیبایی این عمل را انجام دهد و کاشت هم به کیفیتی صورت می گیرد که برداشتن آن برای او ممکن نباشد و یا برداشتن ضرر و یا مشقت زیاد دارد لذا نمی خواهد بردارد ایجاد این مانع روی ناخن شرعا حرام است و خانم نباید از این زینتی که برای طهارتش مشکل ایجاد می کند استفاده کند. (2)
3. در ادامه فتوا، مقام معظم رهبری فرمودند حالا کسی که حکم را نمی دانسته و ناخن مصنوعی کاشته است لازم است برای وضو و غسل تا قبل از اینکه نماز قضا شود آن را جدا کند ولو هزینه سنگینی برایش داشته است،
اما در صورتی که ( مثلا در آن وعده نماز به دلیل زمان کم یا نداشتن امکانات) امکان جداکردن آن تا پایان وقت نماز ممکن نباشد باید فعلا علاوه بر انجام وضو و غسل جبیره ای، تیمم هم انجام دهد و نمازش را بخواند و بعد از برداشتن ناخن مصنوعی به احتیاط واجب نمازهایش را قضا کند. (3)
ممکن است برخی نسبت به این مسئله نظر باقی مراجع را بخواهند و یا نکات شرعی دیگری را سوال داشته باشند که می توانید سوالات خویش را با ذکر نام مرجع تقلید خویش به سامانه 30002020 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر مرجع تقلید خودشان دریافت نمایند.
خداوند متعال توفیق پاسداشت کرداری از دستورات دین به همه ما مرحمت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
نکات توضیحی و منابع:
(1) العروة الوثقی، ج۲، کتاب الصلاة، فصل فی الستر و الساتر، م1 و 5. آیت الله مکارم: پوشاندن زیورآلاتی که معمولا در معرض دید نامحرم است مانند انگشتر و حلقه ازدواج چنانچه مفسده ای نداشته باشد واجب نیست ولی غیر اینها را باید از دید نامحرم پوشاند.
(2) رهبری، سایت لیدر ؛ مکارم، استفتائات سایت، شرایط صحت وضو، نبودن مانع ؛ سیستانی: اگر بداند نمی تواند مانع را برطرف کند انجام آن در وقت نماز جایز نیست و خارج از وقت نماز به احتیاط واجب جایز نیست.
(3) امام خامنه ای، استفتاء کتبی از معظم له، تاریخ انتشار: 1400/2/18.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code