موارد وجوبی عدول نیت نماز

حدیث با موضوع نماز

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از حضرت صادق علیه السلام روایت شده که فرمودند: أوَّلُ مَا یُحَاسَبُ بِهِ ٱلْعَبْدُ ٱلصَّلَاةُ فَإنْ قُبِلَتْ قُبِلَ مِنْهُ سَائِرُ عَمَلِهِ وَ إذَا رُدَّتْ رُدَّ عَلَیْهِ سَائِرُ عَمَلِه.

اولین عمل بنده که روز قیامت مورد محاسبه قرار می‌گیرد نماز است. اگر قبول شود سائر اعمال او هم قبول می‌شود و اگر نماز پذیرفته نشود سایر اعمال او هم پذیرفته نمی‌شود. (الفقیه، ج 1، 208)

(الفقیه، ج 1، 208)
امام صادق (ع)
توضیحات

برگرداندن نیت از نمازی به نماز دیگر در برخی موارد واجب است:
مورد اول: از نماز عصر به نماز ظهر، در صورتى که در بین نماز عصر متوجه شود که نماز ظهر را نخوانده است.
مورد دوم: از نماز عشا به نماز مغرب اگر در بین نماز عشا متوجه شود که نماز مغرب را نخوانده است واجب است نیّت را به نماز عشا برگرداند بشرط اینکه وارد در رکوع رکعت چهارم نشده باشد. (و اگر در رکوع رکعت چهارمِ نماز عشا متوجه شود به نظر عده ای از مراجع عظام نماز را تمام نموده و نماز مغرب را بعد از آن بجا آورد. (رهبری: نزدیک‌تر به احتیاط آن است که مجدد نماز مغرب و عشا را بخواند. اراکی، خوئی، تبریزی: نماز باطل است. گلپایگانی، صافی، زنجانی: بنابر احتیاط واجب نماز را تمام کرده و بعد از نماز مغرب نماز عشاء را اعاده نماید.)
مورد سوم: و همین طور در قضای این دو که بر عهده او باشد و باید به ترتیب خوانده شود. (نماز ظهر و عصر، مغرب و عشاء از یک روز) و بر اثر فراموشى قبل از اداى نماز اول به خواندن نماز دوم مشغول شود. (اجوبه الاستفتائات س340 ؛ عروة الوثقی، النیه م20 ؛ رساله مراجع مساله 738)
خداوند توجه و حضور قلب در نماز را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code