موارد کامل بودن نماز

حدیث با موضوع

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت شده فرمود : ما دُمتَ فی الصَّلاةِ فَإِنَّکَ‏ تَقرَعُ‏ بابَ‏ المَلِکِ الجَبّار، وَ مَن یُکثِر قَرعَ بابِ المَلِکِ یُفتَح لَهُ.

تا زمانى که تو در حال نمازى، درِ خانه فرمان رواى جبّار را مى کوبى، و هر کس درِ خانه فرمان روا را بکوبد، برایش باز مى شود. (امالی طوسی: ص 529)

(امالی طوسی: ص 529)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

در چند مورد انسان باید نمازش را کامل بخواند و روزه صحیح است:
1. وطن تا وقتی اعراض نکرده؛ اما اگر اعراض و ترک وطن کند یعنی بعد از خروج تصمیم بگیرد که دیگر برای زندگی به آنجا بر نگردد (یا به نظر تعدادی بداند که دیگر نمی تواند به آنجا برگردد) در این صورت نماز و روزه در آنجا کامل نیست، اما اگر چنین تصمیمی نگرفته و احتمال بازگشت برای زندگی می دهد نماز و روزه اش کامل است. (رساله مراجع، مساله 1334، 1329)
2. کسی که می داند یا تصمیم جدی دارد حداقل ده روز یا بیشتر در یک مکان بماند. و محاسبه ده روز به این گونه است که اگر کسی شب و قبل از اذان صبح برسد 10 روز وی غروب آفتاب روز دهم (مشهور؛ خوئی، تبریزی: از طلوع آفتاب) به پایان می رسد ولی اگر بین روز برسد باید 240 ساعت در مقصد بماند یعنی اتمام ده روز اقامت وی روز یازدهم و همان ساعت ورودش است. مثال بنده ساعت 12 شب وارد مشهد شده ام 10 روز من غروب آفتاب روز دهم تمام می شود ولی اگر ساعت 9صبح وارد مشهد شده باشم برای کامل خواندن نماز باید قصد ماندن تا ساعت 9 روز یازدهم را داشته باشم. (رساله مراجع، مساله 1335 و 1342)
3. اگر بعد از یک نماز چهار رکعتی از قصد خودش برگردد نمازهای قبلی او صحیح است و تا زمانی هم که در این مکان قرار دارد نمازش کامل است.
تعجیل در فرج امام زمان و سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code