نماز قضا

حدیث با موضوع نماز قضا

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از صادق علیه السلام که می فرمایند: إذَا صَلَّیتَ صَلَاةَ فَرِیضَةٍ فَصَلِّهَا لِوَقتِهَا صَلَاةَ مُوَدِّعٍ.

زمانی که می خواهید نماز واجب بخوانید،در وقتش بخوانید مانند کسی که می‌خواهد آخرین نماز عمرش را بخواند.

(امالی صدوق، ص212)
امام صادق (ع)
توضیحات

چند نکته درباره احکام نماز قضا:
1-اگر کسی عمدا نماز نخواند یا کوتاهی کند تا قضا شود گناه کبیره انجام داده و باید فورا توبه کرده و قضا نماید و انجام نماز قضا گرچه فوری نیست اما نباید در انجام آن سهل انگاری شود.
2-نماز قضا را می شود در هر وقت و هر جا انجام داد، روز باشد یا شب، در سفر باشد یا در وطن فرادا یا جماعت به هر صورت صحیح است.
3-لذا کسی که نمازش قضا شده می تواند نماز هایش را در این مدتی که سفر زیارتی است از فرصت استفاده کرده و آنها را قضا نماید اما باید توجه نمود که هر طور قضا شده باید همان طور بجا آورد مثلا اگر نماز ظهر چهار رکعتی قضا شده در سفر نیز باید چهار رکعتی قضا شود نه شکسته. و اگر نماز ظهر را در شب یا صبح قضا می کند حمد و سوره آن را آهسته و اگر نماز صبح یا مغرب و عشاء را در ظهر قضا می کند حمد و سوره را بلند بخواند.
4-رعایت ترتیب بین نمازهای قضا شرط نیست مگر ظهر و عصر یا مغرب و عشایی که از یک روز قضا شده است.(اکثر مراجع فاضل، بهجت: اگر علم به ترتیب دارد رعایت ترتیب لازم است). (عروة الوثقی صلاة القضاء مساله10،رساله مراجع مساله، 1370؛ 1372؛1375)
خداوند متعال توفیق خواندن نماز اول وقت و به جماعت را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code