تجویز حرام توسط پزشک برو به برنامه

س: با توجه به اینکه برخی از داروهای ضروری و حیاتی از منابع حرام یا نجس مثل اعضای انسان یا حیوان و غیر آن‌ها تهیه می‌شوند و معمولاً این‌گونه داروها از کشورهای خارجی و غیر مسلمان وارد می‌شوند، حکم شرعی مصرف این‌گونه داروها برای انسان و نیز معامله بر روی آن‌ها چیست؟

<![if !supportLists]>- <![endif]>اگر معالجه‌ی بیماری متوقف و منحصر در آن باشد اشکال ندارد و الا جایز نیست. (امام خامنه ای)[<![if !supportFootnotes]>[37]<![endif]>](#_ftn37)

س: شخصی مبتلا به مرضی شده که طبق نظر پزشک درمان آن شراب است آیا مصرف آن برای معالجه جایز است؟

<![if !supportLists]>- <![endif]>استفاده از هرگونه خوردنی یا نوشیدنی حرام شرعا جایز نیست مگر در موارد ضرورت علاج آن هم فقط به مقدار ضرورت و لکن در روایات آمده است که خداوند منان شفا را در خمر قرار نداده است. (امام خامنه ای)[<![if !supportFootnotes]>[38]<![endif]>](#_ftn38)

س: کارمند فروش دارو در داروخانه ای می گوید: مطمئن هستم بعضی از داروها حلال نیست، مثلا پوکه کپسول از ژلاتین خوک است یا خود دارو از کوسه. حال سوال این است: 1. آیا لازم است به بیمار اطلاع دهم که دارو حلال نیست؟ 2. اگر بیماری اش را بگوید آیا من می توانم داروی غیر حلال را به او پیشنهاد دهم؟

ج 1) در فرض سوال هر چند اطلاع دادن بخودی خود لازم نیست، ولی فروختن چیزی که خوردن آن حرام است نیز جایز نمی باشد.

ج 2) اگر عرفا این کار کمک بر خوردن چیزی که حرام است، محسوب شود، نمی تواند چنین پیشنهادی بدهد. (امام خامنه ای)[<![if !supportFootnotes]>[39]<![endif]>](#_ftn39)

نکته: برای معالجه بیماری ها جایز است با چیز حرامی که دوای منحصر آن بیماری باشد، معالجه کرد و در تشخیص این انحصار، لازم نیست خود آدمی یقین پیدا کند که غیر از فلان حرام، دارویی نیست، بلکه قول اطباء حاذق و مورد وثوق نیز کافی است و در این فرض، فروختن داروی حرام و پیشنهاد نمودن آن، بی اشکال است.

Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code