پاسخ:
یکم؛ این مطلب صرفا یک ادعای بدون دلیل است. شبههافکنان و شایعهسازان بدون ارائهی هرگونه مدرک قابل استناد جمهوری اسلامی را به مخفیکاری متهم کردهاند. این درحالی است که طبق مستندات معتبر، فاصلهی میان تشخیص اولین مورد مبتلا به ویروس کرونا تا اعلام رسمی آن توسط وزارت بهداشت، بیش از دو ساعت نبودهاست.[2]2) جمهوری اسلامی بههیچوجه چنینکار غیراخلاقی، غیرانسانی و خلاف موازین شرعی را مرتکب نشده و صادقانه در نخستین ساعات اطلاع از موارد ابتلا، در جهت پیشگیری و اطلاعرسانی اقدام کردهاست.
دوم؛ کرونا بیماری فراگیری است که سازمان بهداشت جهانی آن را رسما یک بیماری جهانی اعلامکرد.
ویژگی این بیماری برخلاف سایر بیماریهای واگیردار، سرعت انتقال زیاد و ناشناخته بودن آن است؛ بهگونهایکه درحالحاضر جز قرنطینهی افراد سالم و بیمار، اقدامات مراقبتی و حفاظتی شخصی، راهکار دیگری برای پیشگیری از آن معرفی نشدهاست؛ حتی تشخیص و تفکیک ویروس کرونا از سایر بیماریهای مشابه مثل آنفلوانزا و سرماخوردگی نیز زمانبر است؛ به همین سبب هزینههای انسانی و مادی پیشگیری و درمان این بیماری برای کشورهای گرفتارشده و نیز اقتصاد جهانی بسیار زیاد خواهدبود؛ بنابراین نخستین و مهمترین اقدام منطقی دربرابر این بیماری از سوی دولتها و ملتها، اقدامات مراقبتی است؛ اقداماتی نظیر ممنوعیت ترددهای غیرضروری و ناایمن میان کشورها، گرفتن تست ویروس کرونا از مسافران، قرنطینه افراد مشکوک و غیره.
سوم؛ یکی از الزامات برخورد منطقی و مؤثر با مسأله ویروس کرونا، آگاهیبخشی مردم است تا با انجام اقدامات احتیاطی مانع ابتلا و شیوع آن شوند. مسأله پیشگیری از شیوع بیماری و تبدیل آن به اپیدمی آنقدر مهم و راهبردی است که هیچ مصلحتاندیشی نمیتواند تأخیر مقابله با آن را توجیه کند؛ زیرا منافع زودگذر سیاسی هرگز جبرانکنندهی زیانهای وسیع و دامنهدار سیاسی، اقتصادی و امنیتی نظام نیست.
بنابراین، تأخیر در اعلام خبر وجود ویروس کرونا هیچگونه دلیل موجهی نداشته تا نظام اسلامی بخواهد پنهانکاری کند. البته برخی دشمنان در تلاشاند تا با متهمکردن نظام به پنهانکاری یا تأخیر در اطلاعرسانی، دلایل سیاسی را انگیزه آن معرفی نمایند؛ این درحالی است که نظام با تعطیلی حرم امام رضا علیه السلام نماز جمعه ها و... نشان داد که جان مردم برایش اولویت اصلی است در ثانی اگر دلایل سیاسی برای این کار وجود داشت، قاعدتا مسئولان باید این کار را به بعد از ایام انتخابات موکول میکردند تا این خبر موجب کاهش مشارکت مردم در انتخابات نشود. طبق برآوردهای معتبر مهمترین علت کاهش مشارکت مردم در انتخابات اخیر، در کنار برخی نارضایتیها از اوضاع اقتصادی، مسأله نگرانی از ویروس کرونا بودهاست. این درحالی است که بسیاری از کشورهای جهان و حتی برخی کشورهای همسایه با وجود شیوع گسترده این بیماری، به دلایل سیاسی یا اقتصادی، حاضر به اعلام آن نیستند. از جمله در کشور ترکیه که گفته میشود دهها نفر که مشکوک به بیماری کرونا اند، به نام ابتلا به آنفلوآنزا بستری و دفن شدهاند. کشور امارات پس از مدتها پنهانکاری درمورد وجود این بیماری در این کشور، سرانجام مجبور شد هم شیوع و هم تلفات ناشی از ویروس کرونا را اعلامکند. در اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز اجازه انتشار اخبار مربوط به کرونا، جز از کانالهای خاصی، دادهنشدهاست. آنچنانکه رسما در آمریکا اعلام شد که با هر کسی که خبری غیر از خبر تأیید شده از جانب معاون رئیس جمهور آمریکا را منتشر کند، برخورد قضایی خواهدشد.
چهارم؛ این شبهه با استفاده از برخی تکنیکهای جنگ روانی مثل مفروضانگاری، دلیلتراشی، برچسبزنی و غیره درصدد القای اتهامی ناجوانمرانه به نظام اسلامی است. در تکنیک مفروضانگاری، فرد با القای یک مطلب بهصورتیکه گویی شکی در آن نیست، به تحلیل و تبیین آن میپردازد. در تکنیک دلیلتراشی، فرد بدون استفاده از روش صحیح و ارائهی هرگونه دلیل منطقی به ساخت دلائل و توجیهات مورد نظر خود درباره یک واقعه اقدام میکند. برچسبزنی نیز از تکنیکهای شایع جنگ روانی است. در این تکنیک با زدن برچسبی منفی به طرف مقابل همهی بار معنایی منفی آن برچسب در ذهن مخاطب تثبیت میشود.
پنجم؛ در کشورهایی مانند ایتالیا، انگلیس، آلمان و ... که مسئله انتخابات مطرح نبود، اما ویروس کرونا آنجا نیز گسترش یافت؛ پس معلوم میشود قبل از ۲۲ بهمن هنوز ویروس کرونا در ایران شیوع نیافتهبود؛ چراکه بهطورمثال ابتلا در ایران از ایتالیا کمتر است.