آداب زیارت

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. فردا که به نقلی روز شهادت امام رضا علیه السلام است را تسلیت عرض می کنم و برای فردا زیارت قبر مولایمان علی بن موسی الرضا علیهما السلام نیز سفارش شده است به همین مناسبت شایسته است که زائرین فردا زیارت را با آداب ویژه تری بجا بیاورند لذا به برخی از آداب زیارت اشاره می شود: 


1.    وضو داشتن و ‏غسل زیارت نمودن، پوشیدن لباس نو و تمیز، دوری از سخنان بیهوده و لغو، اذن دخول خواندن، و در هنگام تشرف ذکر‌گفتن و گامها را کوتاه برداشتن، خواندن زیارت نامه هایی که از ائمه اطهار علیهم السلام نقل شده (مثل زیارت امین الله و جامعه کبیره) توجه به معانی آن‌ها، خواندن نماز زیارت، تلاوت کردن قرآن و هدیه کردن ثواب آن به روح مطهر حضرت رضا و در نزد قبر امام معصوم توبه و استغفار کردن و برخی از اداب دیگر که در کتاب مفاتیح به آنها اشاره شده است.

2.    زیارت و نماز زیارت را می توان به نیابت از افراد زنده یا اموات بجا آورد و می توان یک نماز زیارت را به نیابت از افراد متعددی خواند. و مناسب است که در روز زیارتی حضرت رضا علیه السلام از زیارت نیابتی برای گذشتگان خصوصا علما و شهدا فراموش نشود .(عروه الوثقی کتاب الاجاره مسائل متفرقه م 16، ایت الله مکارم سایت:نیابت مستحبات از حی و میت صحیح است یا باید به صورت اهدای ثواب باشد؟ نیابت مستحبات از حی یا میت اشکالی ندارد هرچند بهتر ، اهدای ثواب است. 


در پایان نکاتی را درباره آداب زیارت خدمت شما خوبان یادآوری کنم؛ آن هم این است که  من و شما وقتی که به یک مهمانی مهمی دعوت می‌شویم سعی می‌کنیم بهترین آداب و لباس را انتخاب کنیم،  هنگام تشرف به زیارت امام رضا علیه‌السلام، باید بدانیم که به مهمانی شخصیتی قدم گذاشته ایم، که بر اساس باور ما، امامی زنده، شاهد و ناظر بر ماست. لذا اینجا نیز:



اعتقادی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code