روزه قضا

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. یکی از بهترین فرصتها برای گرفتن روزه قضا در همین ایام است که روزها کوتاه می باشد به همین جهت چند نکته خدمت عزیزان یادآوری می کنم:

1.  کسی که بابت ماه رمضان سال گذشته روزه قضا دارد به نظر امام خامنه ای و اکثر مراجع  چنانچه توانایی روزه گرفتن دارد باید تا قبل از ماه رمضان سال جدید روزه قضا‌ی خودش را بگیرد و چنانچه کسی در سال اول روزه قضا را نگیرد علاوه بر لزوم قضای روزه در سالهای بعد، باید به ازاء هر روز 750 گرم نان یا برنج و مانند اینها به فقیر بدهد. (امام رهبری گلپایگانی وحید: احتیاط واجب. فاضل مکارم: فتوی. مخالف خویی سیستانی: احتیاط مستحب)(جزوه روزه ص 158و رساله اموزشی رهبری،احکام روزه قضا م 6)2

2.  . وقت نیت روزه قضا تا قبل‌از اذان ظهر است و در روزه مستحبی تا قبل از اذان مغرب، بشرط اینکه تا آن موقع مبطلات روزه را انجام نداده باشد مثلا چیزی نخورده باشد.

3.  اگر انسان عمدا و از روی اختیار‌کاری‌که روزه را باطل میکند مثل خوردن و آشامیدن، انجام دهد روزه را باطل میکند و اگر بسبب فراموشی و غفلت باشد ‌روزه باطل نمی‌شود. و در این حکم فرقی بین روزه اداء‌، قضا‌، واجب و مستحب نیست. (رساله مراجع مساله1575,1553و1565 عروه الوثقی‌کتاب الصوم فصل فی النیه م‌11)



در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری می‌کنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم ادب حضور اقتضاء می‌کند که از بلند کردن صدا در اطراف ضریح مطهر هر چند برای صلوات فرستادن یا درخواست صلوات پرهیز شود  تا مزاحمتی برای حضور قلب دیگر زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکان‌ها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.


خداوند متعال ما را از روزه داران واقعی قرار دهد به برکت صلوات بر محمد

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code