اطعام

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم.در آستانه عید غدیر خم هستیم یکی از آداب و اعمال عید غدیر اطعام و افطاری دادن به روزه داران می باشد که به همین مناسبت به برخی از مسائل و احکام مرتبط با اطعام اشاره می شود:
1. اطعام و ولیمه دادن در برخی موارد شرعا مستحب است از جمله ازدواج و برای تولد فرزند و خرید خانه و برگشت از حج. ضمنا می توان به امید ثواب اطعام روز غدیر این موارد را در روز غدیر برگزار کرد.(العروه الوثقی کتاب النکاح؛ فصل فی فضل النکاح و ادابه م 5)
2. یکی از مواردی که اطعام واجب (واجب تخییری)می باشد در مورد کفاره است مثل کفاره افطاری عمدی ماه رمضان که بر فرد واجب است یا 60 روز روزه بگیرد یا 60 فقیر را اطعام کند.
3. از جهت شرعی لازم است که برگزاری و اطعام در مجالس از اسراف و تبذیر و اختلاط محرم و نامحرم بر خلاف ضوابط شرعی و دیگر اموری که خلاف شرع است پرهیز گردد.و در مجوع فرهنگ سازی مراسم به صورت سبک و ساده و بی آلایش و دور از تشریفات و اسراف و تبذیر و هم چشمی های دنیایی باشد، آثار مثبتی برای جامعه و اجتماع دارد. (رساله جامع ج 1 م 849)
در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری می‌کنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را می‌شنوند و سلام ما را پاسخ می‌دهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء می‌کند که از بلند کردن صدا در اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکان‌ها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.
خداوند توفیق تکریم روز غدیر را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد

منابع: رساله جامع

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code