آداب دعا

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام‌علیکم‌بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم.یک از فرصتهای بی نظیر برای ارتباط با خدا و دعا روز عرفه است و از‌امام‌صادق علیه السلام روایت شده: عَلَیکُم بِالدُّعاءِ ، فَإِنَّکُم لاتَقَرَّبونَ إِلَی اللّه بِمِثلِهِ؛‌شما‌را‌به‌دعا کردن سفارش‌می‌کنم،‌زیرا‌با‌هیچ‌چیز‌مثل‌دعا به خدا نزدیک نمی شوید.( کافی، ج2، ص467).
دو نکته کوتاه درباره دعا کردن:
1.برای دعا آدابی ذکر شده : از جمله اینکه :
الف: قبل از دعا توبه نماید(یعنی از گناهان پشیمان بوده و قصد جدی در ترک گناه داشته باشد و در انجام وظایف و ادای حق الناس و حق الله کوتاهی نکند.
ب: صلوات فرستادن در اول و اخر دعا
ج: واسطه قرار دادن اولیای الهی در درگاه خداوند
د: امید به استجابت داشتن
2. استجابت دعا موانعی نیز دارد مثلا: لقمه حرام از قبیل ربا و رشوه، عاق والدین بودن و قطع رحم، حق الناس را رعایت نکردن و ظلم به دیگران، ترک امر به معروف و نهی از منکر اینها مانع استجابت دعاست، در مورد امر به معروف امام خامنه ای می فرمایند: امر به معروف و نهی از منکر را اقامه کنید؛ حرف بزنید، بگویید ؛ یک کلمه بیشتر هم نمی خواهد‌؛‌و‌لازم‌نیست با خشم همراه باشد. شما بگویید ، دیگران هم بگویند ، گناه در جامعه خواهد خشکید.

در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری می‌کنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را می‌شنوند و سلام ما را پاسخ می‌دهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء می‌کند که از بلند کردن صدا در اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکان‌ها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.
تعجیل در فرج امام زمان و سلامتی مراجع عظام خصوصا مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.

اعتقادی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code