سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض قبولی طاعات و تسلیت ایام شهادت مولای متقیان. یکی از واجباتی که نباید نسبت به آن سهل انگاری کرد، خواندن نمازهای قضا هست و یکی از فرصتهای اقامه نماز قضا شبهای قدر و شبهای ماه مبارک رمضان است که به همین مناسب چند نکته را نسبت به نماز قضا یادآوری می کنم:
1. کسی که نماز قضا بر عهده اش است ولی تعدادش را نمی داند مثلا چند نماز صبح از او قضا شده، نمی داند سه یا چهار یا پنج نماز بوده است، چنانچه مقدار کمتر را بخواند کافی است.
2. اگر بخواهیم نماز قضا را به جماعت بخوانیم، در صورتی که امام جماعت نماز ادا یا نماز قضای حتمی می خواند، می توان نماز قضا را به او اقتدا کرد.ضمنا لازم نیست نوع نماز قضای ماموم با نوع نماز امام مطابقت داشته باشد لذا می توان نماز قضای عشا را نماز ظهر امام اقتدا کرد.
3. خواندن نماز های قضا در هر ساعتی از شبانه روز صحیح است و کسی هم که مسافر است می تواند نمازی که در وطن قضا شده، در سفر بخواند البته نمازی که به صورت کامل فوت شده، در سفر هم باید به صورت کامل قضا شود.
در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری میکنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را میشنوند و سلام ما را پاسخ میدهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء میکند که از بلند کردن صدا در حرم مطهر و اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکانها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.
تعجیل در فرج امام زمان عج و سلامتی مراجع مخصوصا امام خامنه ای صلواتی عنایت بفرمایید.