صدقه

حدیث با موضوع

امیر المومنین ( علیه السلام) در روایتی می فرمایند: إستَنزلوا الرِّزقَ بِالصَّدَقَةِ

با صدقه دادن، روزی خود را فرود آورید.
کافی(ط-الاسلامیه) ج 4 ، ص 3 ، ح 5

کافی(ط-الاسلامیه) ج 4 ، ص 3 ، ح 5
توضیحات

سلام علیکم.بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک مناسبت ولادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیه السلام.
از جهت شرعی صدقه بر دو قسم است، صدقه واجب مثل زکات مال یا زکات فطره یا خمس و صدقه مستحب مثل صدقاتی که افراد داوطلبانه و بدون الزام پرداخت می کنند البته بین صدقه واجب و صدقه مستحب تفاوت هایی وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می شود:
1. تخلف از صدقه واجب معصیت است و سبب مدیون شدن انسان می شود و چنانچه انسان فوت کند و میت صدقه واجبش را پرداخت نکرده باشد، ورثه باید صدقه واجب را از اموال میت پرداخت کنند بخلاف صدقه مستحبی که عدم پرداختش معصیت نیست.
2. فردی که سید نمی باشد می تواند صدقه مستحبی را با حفظ احترام به سادات بدهد اما زکات را نمی تواند به سادات بدهد.
3. صدقه مستحبی بهتر است مخفی پرداخت شود اما زکات و صدقه واجب بهتر است آشکارا پرداخت شود.
4. صدقه مستحبی را می توان واجب النفقه خودت مثل پدر و مادر نیازمند خود پرداخت کرد بخلاف زکات و صدقات واجب که نمی توان به واجب النفقه پرداخت کرد مگر در شرایط خاصی.

در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری می‌کنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را می‌شنوند و سلام ما را پاسخ می‌دهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء می‌کند که از بلند کردن صدا در حرم مطهر و اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکان‌ها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.
خداوند توفیق انفاق در راه خودش را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code