قرائت

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. یکی از واجبات نماز قرائت است که در این زمینه به چند نکته اشاره می شود:


1. نمازگزار باید در مورد حروفی که تلفّظ فارسی آنها با عربی تفاوت دارد ، دقّت نماید که آنها را به عربی صحیح ادا نماید؛ این حروف نُه حرف(ص، ض، ط، ظ، ع، غ، ح، ذ، ث) مانند صاد و ضاد و طاء و عین و غین .و اگر نمی داند باید به صورت صحیح یاد بگیرد تا غلط نخواند. و چنانچه عمدا غلط بخواند یا در یادگیری کوتاهی کند نمازش باطل است .(عروه مساله القرائه33) 

2. ملاک صحیح بودن قرائت این است که حروف را از مخارج خودش ادا کند به گونه ای که عرب زبانان، آن را ادای همان حرف (نه حرف دیگری) بدانند.


3.کسى که به هیچ وجه نمى‌تواند قرائت نماز را به صورت صحیح یاد بگیرد، مثلا هر چه تلاش کرده تا بتواند حمد و سوره یا اذکار نماز را به صورت صحیح یاد بگیرد ولی نتوانسته است یاد بگیرد باید هر طورى که مى‌تواند آن را بخواند. (توضیح المسائل مراجع مساله 997) 


در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری می‌کنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را می‌شنوند و سلام ما را پاسخ می‌دهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء می‌کند که از بلند کردن صدا در حرم مطهر و اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکان‌ها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.


تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و سلامتی مراجع عظام خصوصا امام خامنه ای حفظ الله صلواتی عنایت بفرمایید

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code