سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. امام باقر علیه السلام در روایتی می فرمایند: مَنْ قَدَّمَ أَوْلاَداً یَحْتَسِبُهُمْ عِنْدَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَجَبُوهُ مِنَ اَلنَّارِ بِإِذْنِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
اگر انسان فرزندانش را طوری پرورش دهد که بتواند به حساب خدا بگذارد، این فرزندان او را از آتش و عذاب الهی دور می کنند.
در توضیح این روایت مناسب است به چند نکته توجه شود:
فرزندی را انسان می تواند به حساب خدا بگذارد که آنها را تربیت الهی و دینی کند، متاسفانه برخی از افراد فرزندان را تربیت نادرست می کنند یعنی از همان ابتدا او را اشرافی و اهل شهوت بار می آورند و رفتار پدر و مادر در محیط خانواده سرمشق است و وقتی پدر و مادری متقلب و دروغگو یا اهل خیانت یا به فرائض دینی اهتمام نداشته باشند، بچه هم بد تربیت می شود یا برخی از افراد فرزند را رها می کنند و در برابر فرزند احساس مسئولیت نمی کنند.
در تربیت دینی فرزندان تعداد آن اهمیت ندارد و مقصود از تربیت فرزندان، تربیت تک تک فرزندان نیست! بلکه مهم محیط خانواده است که اگر خوب بود، چه بچه یکی باشد، چه پنج تا باشد، به طور طبیعی و غالبا خوب تربیت می شوند.
طبق آموزه های دینی اگر نسل بعد از خودتان را هم خوب تربیت کردید، این هم یک عمل صالحی است که می تواند همانند اعمال خودتان، مانع شما از عذاب باشد.
در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری میکنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را میشنوند و سلام ما را پاسخ میدهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء میکند که از بلند کردن صدا در حرم مطهر و اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکانها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.
جهت بهره مندی از عنایات حضرت رضا علیه السلام صلواتی عنایت بفرمایید