سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. یکی از اموری که در معنویت انسان تاثیر گذار است وباید مومنین توجه ویژه ای داشته باشد خوارکی و آشامیدنی است و از جهت شرعی خوارکی و آشامیدنی باید سه ویژگی داشته باشد:
الف: حلال باشد. بنابراین خوردن گوشت ماهی بدون پولک یا خرگوش و خرچنگ یا جوجه تیغی با توجه به اینکه از حیوانات حرام گوشت محسوب می شوند، جایز نمی باشد و حتی نسبت به حیوانات حلال گوشت هم برخی از قسمتهای بدن این حیوانات خوردنش حرام است مثلا خوردن دنبلان گوسفند حرام است.
ب: پاک باشد.لذا خوردن قطره ای شراب نیز با توجه به نجس بودنش حرام است هر چند مست کننده نباشد. البته کسی که مرتکب این گناه شده، باید توبه کند و عبادات خودش مثل نماز را بجا آورد.
ج: ضرر قابل توجهی برای بدن نداشته باشد. و بر همین اساس موارد مخدر با توجه به اینکه دارای ضرر قابل توجه می باشد، استفاده از آن حرام می باشد. (رساله مراجع ج1 م145 و ج2 م2615 و2617 و 2618 ، تحریر ج2 قول فی الصید م24 ، اجوبه س1093 ، استفتائات بهجت ج4 س5874 و مسائل جدید ج3 ص 147، جامع المسائل ج1 س 1362، بهجت ج4 س5882 (
در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری میکنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را میشنوند و سلام ما را پاسخ میدهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء میکند که از بلند کردن صدا در حرم مطهر و اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکانها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.
خداوند متعال رزق و روزی پاک و حلال به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.