سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. یک مساله ای که محل ابتلا و مورد نیاز است این است که اگر انسان وسیله ای را مثل ماشین به تعمیرکار می دهد، طرفین نسبت به یکدیگر چه وظایفی دارند؟
صاحب وسیله وظیفه اش آن است که بعد از تعمیر و انجام کار اجرت تعمیر کار پرداخت کند و تاخیر در پرداخت جایز نیست مگر اینکه بر تاخیر مدت معینی در همان ابتدا توافق شده باشد.
تعمیرکار چنانچه در ضمن کار باعث شود قطعه ای بشکند یا از بین برود به صاحب وسیله مدیون است و باید خسارت را جبران کند هر چند در انجام کار کوتاهی نکرده باشد. .(مشهور:مخالف شبیری زنجانی:اگر بر طبق قواعد آن صنعت، که شناخته شده است، رفتار نکند ضامن است) (توضیح المسائل مراجع م 2200)
اگر اجرتی برای تعمیر در ابتدا مشخص نشود، تعمیرکار اجرت المثل یعنی همان اجرت معمول تعمیر کنندگان که برای این کار می گیرند، مجاز بگیرد و چنانچه بیش از اجرت معمول را بدون رضایت صاحب وسیله بگیرد، مدیون است.
در پایان نکته ای مهم را درباره زیارت یادآوری کنم، باور ما این است که امام شاهد و ناظر است و اقتضای این باور این است که زائر با پوشش مناسب به زیارت مشرف شود و لازم است خواهران گرامی در همه مکانها خصوصا حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند و همچنین زائرین مناسب است در اطراف ضریح نورانی از بلند کردن صدا پرهیز کنند تا مزاحم حضور قلب زائر و اذیت زائرین نشود.
تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و سلامتی مراجع خصوصا امام خامنه ای حفظه الله صلوات