امر به معروف و نهی از منکر

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. یکی از مهمترین واجبات دینی فریضه امر به معروف و نهی از منکر است و این فریضه جنبه نظارت عمومی را دارد و چنانچه بخواهیم در جامعه گناه رواج پیدا نکند و زشتی گناه از بین نرود تنها چاره آن عمل به فریضه امر به معروف است البته بهترین شیوه تذکر با زبان نرم بدور از خشونت است.امر به معروف فقط در صورتهایی که عرض می شود ساقط می شود:

مورد اول: آمر به معروف و ناهی از منکر یقین داشته باشد که تذکرش هیچ تاثیری ندارد هر چند به صورت موقت یا تکرار تذکرش نیز قطعا تاثیری ندارد اما اگر مقداری احتمال بدهد که تذکرش ولو به صورت موقت تاثیر دارد، وظیفه ساقط نمی شود.

مورد دوم: گنهکار از گناهش دست برداشته و برنامه ای برای تکرار گناه ندارد، دیگر امر به معروف ساقط است

مورد سوم: تذکر دهنده بداند یا بترسد که امر یا نهی او ضرر جانی یا آبرویی یا مالی قابل توجه نسبت به او یا خانواده یا دیگران داشته باشد در این صورت ساقط است، اما اگر ضرر مختصر و غیر قابل توجه باشد سبب سقوط تکلیف نمی شود،البته اگر کار معروف و منکر به قدری نزد خدای متعال، مهمّ باشد که باید در راه آن، ضررها و دشواری‌ها را تحمّل نمود؛ مثلا اصل دین در خطر باشد مانند شهادت سید الشهدا در این صورت بذل جان و مال واجب است.

در پایان به زائرین گرامی نکته ای بسیار مهم را یاد آور می شوم:

حضور در پیشگاه امام معصوم علیه السلام آدابی دارد و رعایت این آداب اقتضاء دارد پوشش مناسب داشته باشیم و بانوان محترمه از چادر و پوشش کامل استفاده کنند. همچنین در محضر امام علیه السلام از بلند کردن صدا پرهیز نمایند

ا

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code