سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در روایتی فرمودند: مَنْ أَمَرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَى عَنِ الْمُنْکَرِ فَهُوَ خَلِیفَةُ اللَّهِ فِی الْأَرْضِ وَ خَلِیفَةُ رَسُولِه
هر کس امر بمعروف و نهى از منکر نماید، جانشین خدا در زمین و جانشین رسول اوست. (مستدرک الوسایل و مستنبط المسایل ج 12، ص 179 ، ح 13817)
با توجه به اینکه در هفته امر به معروف قرار داریم دو نکته کوتاه درباره امر به معروف و نهی از منکر یادآوری می شود:
1. فردی که می خواهد امر به معروف و نهی از منکر کند باید بداند کاری که فرد آن را ترک نموده است از واجبات است یا کاری که فرد مرتکب شده از گناهان می باشد.
2. اگر کسی کاری انجام دهد که به نظر مرجع تقلید امر کننده به معروف، جایز نباشد اما مرجع دیگری همان را جایز بداند، و احتمال قابل توجه بدهیم که فرد مرتکب شونده مقلد همان مرجعی است که جایز می داند، در این صورت نهی از منکر جایز نیست. مثلا خانمی انگشتر زینتی در برابر نامحرم بدست دارد و شخصی که مشاهده می کند به نظر مرجع تقلیدش پوشیدن چنین انگشتری جایز نیست در حالی که برخی مراجع پوشش چنین انگشتری را جایز می دانند و احتمال قابل توجه داده می شود، که آن خانم مقلد همان مرجعی است که استفاده از انگشتر را جایز می داند در این صورت نهی از منکر صحیح نیست. (تحریر الوسیله حضرت امام، القول فی شرایط وجوبها م 2)
خداوند توفیق انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر را بدرستی به همه عنایت فرمایت به برکت صلواتی بر محمد و ال محمد