سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین امام علی علیه السلام می فرمایند: انّ اللّه ... اِختارَ لنا شیعةً یَنْصُروننا ویَفْرَحُونَ بِفَرحِنا ویَحْزَنُونَ لِحُزْنِنا(بحار ،ج44 ص278)
خداوندمتعال،برای ما پیروانی رابرگزیدهاستکهمارانصرتویاریمیکنند.درشادیماخوشحالمیشوندودراندوه و غم ما، محزون می گردند.
برخی از علتهای عزاداری عبارتنداز:
1.تعظیم و تکریم انسانهای شایسته: یکی از روشهای تکریم مقام اهل بیت و زنده نگه داشتن نام ویاد آن بزرگواران، عزاداری بر ایشان است(وَاذْکرْ فِی الْکتَابِ إِبْرَاهِیمَ إِنَّهُ کانَ صِدِّیقاً نَّبِیّاً) (مریم: 41)
2.ابراز محبت و دوستی: خدای متعال در قرآن مجید، دوستی خاندان رسول اکرم(ص) و اهل بیت(ع) را بر مسلمانان واجب کرده است.( قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی-23شوری- ) دوستی لوازمی دارد و دوستدار صادق، کسی است، که شرط دوستی را چنان که باید و شاید به جا آورد. یکی از مهمترین لوازم دوستی، همدردی و همدلی با دوستان در مواقع سوگ و اظهار سرور و شادی در شادی آنان است. (یفرحون لفرحنا ویحزنون لحزننا )
3.عزاداری بر اهل بیت علیهم السلام از مصادیق بارز تعظیم شعائر الهی است خداوند در قرآن کریم می فرماید :(ومن یعظم شعائر الله فانها من تقوی القلوب- سوره حج،آیه 32-)جای هیچ گونهشکوشبههاینیستکهاهلبیتازبرترینمصادیقشعائرالهیهستند.
4.پیوند عمیق عاطفی بین امت و الگوهای راستین: عزاداری نوعی پیوند محکم عاطفی با مظلوم انقلابگر و اعتراض به ستمگر است و اعلام وفاداری نسبت به مظلوم و مخالفت با ظالم است؛ چون اشک بر شهید اشتیاق به شهادت را به همراه دارد، خوی حماسه را در انسان زنده می کند. چون اشکْ رنگ کسی را می گیرد که برای او ریخته می شود از اینرو انسان حسینی منش، نه ستم می کند و نه ستم می پذیرد.
5.انتقال فرهنگ شیعی به نسلهای بعدی: مراسم عزاداری باعث میشود آموزههای نظری و عملی امامان، به نسلهای آینده منتقل شود. مراسم عزاداری، به دلیلقالبومحتوا،بهترین راه برای تعلیم و تربیتنسلجدیدوآشنایی آنان با گفتار و کردار اهل بیت(ع) است.
خداوندماراجزءعزادارانواقعیقراردهدبهبرکتصلواتبرمحمدوآل محمد