آثار و پیامدهای ترک امر به معروف

حدیث با موضوع امر به معروف

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم با تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین وگرامیداشت دهه امر به معروف و نهی از منکر امام علی علیه السلام می فرمایند: «لاتترکوا الامر بالمعروف و النهى عن المنکر فیولّى علیکم شرارکم ثم تدعون خیارکم فلایستجاب لکم»

امر به معروف و نهى از منکر را ترک نکنید که بدان شما بر شما مسلّط مى‏گردند(نهج البلاغه ،نامه 47)

نهج البلاغه ،نامه 47
حضرت علی (ع)
توضیحات

در روایات پیامدهاى سختى براى ترک این وظیفه بزرگ الهى ذکر شده است که به مواردى از آن‏ها اشاره مى‏شود.
1. مستجاب نشدن دعاها: امام علی می فرماید امر به معروف و نهى از منکر را ترک نکنید که هرچه خدا را بخوانید، استجابت نمى‏کند(نهج البلاغه ،نامه 47)
2.محروم‌شدن‌ازرحمت‌خاص‌الهی:پیامبراسلام(ص):خداى‌سبحان‌مؤمن‌ناتوانى‌را‌که‌دین‌نداردمبغوض‌مى‏داردازآن‌حضرت‌سؤال‌شدکه‌مؤمن‌ضعیف‌بى‌دین‌کیست؟آن‌حضرت‌درجواب‌فرمود:آن‌انسانى‌که نهى از منکر نمى‏کند(کافی ،ج5 ،ص 59)
3. نابودى برکت‏ها و از دست دادن یارى الهى: پیامبر اسلام (ص) : هنگامى که این فریضه الهى را انجام ندهد برکت‏ها از آن‏ها باز ستانده و براى آن یارى کننده‏اى در زمین و آسمان نخواهد بود(تهذیب الأحکام، ج ۶، ص ۱۸۱)
4.جای معروف و منکر عوض میشود: یکی از خطرناکترین آثار ترک امر به معروف و نهی از منکر این است که باعث می شود فکر، اخلاق و مَنِش مردم به جایی برسد که خوب را بد و بد را خوب ببینند؛ مثلاً دیندار بودن و قانون مداری میشود سادگی و بی دینی و فساد میشود زرنگی پیامبر(ص): چه خواهید کرد موقعى که زنان شما دچار فساد اخلاق شوند و جوانان شما به گناه آلوده گردند و از امر بمعروف و نهى از منکر خوددارى کنند؟! و چه خواهید کرد موقعى که مردم را بگناه امر کنید و از نیکیها نهى نمائید؟! عرض کردند یا رسول اللَّه آیا چنین وضعى پیش آمد میکند؟! فرمود بلى و بدتر از آن.چه خواهید کرد وقتى در نظر شما نیکیها گناه و منکر شناخته شود و منکرات و گناهان را نیک و پسندیده بدانید؟ (بحار، ج : 97 ،ص : 74 )
خداوند توفیق عمل به این واجب فراموش شده را به ما عنایت بفرماید به برکت صلوات برمحمد و آل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code