ارث

حدیث با موضوع وصیت

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم از أمیر المومنین علیه السلام روایت شده که حضرت فرموده‌اند : مَنْ أَوْصَى فَلَمْ یَحِفْ وَ لَمْ یُضَارَّ کَانَ کَمَنْ‏ تَصَدَّقَ‏ بِهِ‏ فِی‏ حَیَاتِهِ

هر کس وصیّت کند و (در وصیّت خود) عدالت را رعایت کند (که به وارث) زیان وارد نشود ، مانند کسى است که آن (مال مورد وصیت) را در زمان حیات خود صدقه داده باشد. (من لا یحضره الفقیه / ج‏4 ص : 182)

(من لا یحضره الفقیه / ج‏4 ص : 182)
حضرت علی (ع)
توضیحات

چند نکته درباره ارث:
1. هنگامی که انسان فوت می کند قبل از اینکه ارثیه میان ورثه تقسیم شود، چنانچه میت دارای بدهکاری باشد واجب است ورثه ابتدا بدهی های میت را از اموالی که میت بجا گذاشته، جدا و پرداخت کنند؛ هر چند میت به پرداخت بدهکاری هایش وصیت نکرده باشد‌،‌لذا به نظر اکثر فقها اگر فرزندان بدانند که میت خمس یا زکات بدهکار است باید خمس و زکات اموالش را پرداخت نمایند هر چند وصیت نکرده باشد. (سیستانی: اگر اهل خمس نبوده و وصیت به اداء خمس نکرده باشد واجب نیست)
2. اموالی که از میت بعد از کسر بدهکاری‌های ‏میت و بعد از عمل به وصیت نامه شرعی میت، باقی می‌ماند متعلق به همه ورثه می‌باشد و تا زمانی که اموال تقسیم نشده است هیچ یک از ورثه بدون اجازه یا رضایت دیگر ورثه ‏حق تصرف در آن اموال را ندارند.و چنانچه دخل و تصرفی انجام دهند ‏علاوه بر معصیت بودن ، مدیون و ضامن می باشند.
3. در ‏تقسیم ‏ارثیه‏، ‏پسر ‏دو ‏برابر دختر ارث می برد فرق ندارد میت پدر باشد یا مادر.
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی مراجع عظام خصوصا امام خامنه ای صلوات بر محمد و آل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code