سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک به مناسبت عید سعید فطر.در این فرصت کوتاه چند نکته درباره احکام فطریه خدمت شما عزیزان یادآوری میکنم:
1. کسی که پول فطریه را کنار بگذارد باید همان را پرداخت نماید و نمی تواند آن را جابجا یا عوض کند. البته طبق نظر امام خامنه ای اگر پرداخت همان پول کنار گذاشته شده با سختی و مشکلاتی همراه می شود حضرت آقا دام ظله جهت تسهیل اجازه دادند کارت به کارت صورت بگیرد. ( رساله مراجع , ج2,م 2032- عروه الوثقی , ج2, الزکات ,فصل فی وقت وجوبها ,م6 استفتائات , ج2, س3354)
2. مصرف فطریه بنابر احتیاط واجب فقیر شیعه می باشد. فقیر، کسی است که مخارج سال خود و خانوادهاش را ندارد و از تأمین آن ناتوان است و وضعیت زندگی فعلی او به گونه ای است که خوراک و پوشاک و نیازهای ضروری او کسر شان و در سختی میگذارند.
3. مقصود از مخارج سال، یعنی از زمانی که فرد می خواهد زکات بدهد یکسال قمری را در نظر بگیرد، فرد توان تامین مخارجش را نداشته باشد.
4. پول فطریه را نمی توانید به کالا تبدیل کنید مگر از جانب فقیر وکیل شوید که به عنوان فطریه مبلغ قبض و دریافت کنید و سپس با اجازه او صرف درکالای مورد نظر کنید.
در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری میکنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم ادب حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء میکند که از بلند کردن صدا در اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکانها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.
خداوند متعال توفیق انجام وظائف شرعی را به همه ما عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد