حکم نشستن مسافر در صف اول

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن تسلیت ایام یکی از مستحباتی که بسیار سفارش شده و اجر فراوانی برای آن نقل شده است، نماز جماعت است که به جهت اهمیت چند نکته در این زمینه اشاره می شود:
1. در نماز جماعت، بعد از تکبیرِ امام، اگر صف جلو آماده‌ی نماز و تکبیر گفتنِ آنها نزدیک باشد، کسانى که در صف بعد ایستاده اند، مى‏توانند تکبیر بگویند. (1)
2. نشستن مسافر در صف اول جماعت از جهت شرعی اشکالی ندارد و به نظر امام خامنه ای و تعدادی از مراجع چنانچه بعد از سلام دادن در رکعت دوم، در رکعت سوم بلافاصله اقتدا کند، نماز جماعت برقرار است و توصیه می شود مسافرین بلافاصله بعد از سلام در رکعت دوم به نیت یک نماز واجبی مثل نماز قضا خود یا نماز قضای یکی از اموات اقتدا کنند.
3. اگر مسافری در صف اول نشسته چنانچه دیگران بخواهند که او در صفهای دیگر قرار بگیرد باید با رضایت مسافر باشد و بلند کردن او بدون رضایتش جایز نیست.

در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری می‌کنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را می‌شنوند و سلام ما را پاسخ می‌دهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء می‌کند که از بلند کردن صدا در اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکان‌ها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.

خداوند متعال توفیق کسب معارف و عمل به دستورات دینی را به همه ما عنایت بفرماید به برکت صلوات
نکات توضیحی و منابع:
(1) (ولى احتیاط مستحب آن است که صبر کند تا تکبیر صف جلو تمام شود. مشهور؛ مکارم: انتظار کشیدن خلاف احتیاط است. بهجت: زودتر تکبیر گفتن بر خلاف احتیاط است.) (رساله مراجع م 1418 ؛ بهجت

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code