ربای قرضی

حدیث با موضوع ربا

سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم. از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روایت است که می‌فرمایند: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ‌جَلَّ لَعَنَ آکِلَ الرِّبَا وَ مُؤْکِلَهُ وَ کَاتِبَهُ وَ شَاهِدَیْهِ

خداى عز‌و‌جل ربا خوار و ربا دهنده و نویسنده و شاهد بر آن را لعنت کرده است. (من لا یحضره الفقیه‌ج‌4‌،‌ص‌8 ،‌ح‌4968‌)

(من لا یحضره الفقیه‌ج‌4‌،‌ص‌8 ،‌ح‌4968‌)
حضرت محمد (ص)
توضیحات

چند نکته کوتاه در مورد ربا:
1. یکی از گناهانی که در قرآن به عنوان جنگ با خدا معرفی شده ربا است و از گناهان بزرگ به شمار می رود.
2. یکی از قراردادهایی که در آن ربا وجود دارد این است که انسان به کسی قرض بدهد و شرط سود کند حتی اگر مقدار سود را معین نکند و بگوید هرچه دوست‌داری پرداخت کن، باز هم ربا محسوب می شود؛ و فرق ندارد سود نقدی باشد یا غیر نقدی، مانند اینکه قرض بدهد و به شرط اینکه وسیله نقلیه اش را تعمیر کند باز هم ربا محسوب می شود و حرام است.(استفتائات بهجت ج3 سوال 4381؛ مراجع م2283؛ اجوبه الاستفتاآت سوال 1630 )
3. به نظر اکثر مراجع عظام تقلید در چند مورد ربا گرفتن حرام نیست،از جمله : ربا گرفتن پدر و فرزند از یکدیگر، که فرقی بین پسر و دختر نیست و همچنین ربا گرفتن زن و شوهر از یکدیگر .(زنجانی: ربا گرفتن پدر از پسر و شوهر از زن حرام نیست اما بنا بر احتیاط واجب پسر از پدر و زن از شوهر ربا نگیرد)؛ خوئی و تبریزی: ربا گرفتن بنا براحتیاط واجب در موارد فوق جایز نیست)؛ نکته: زن دائم اتفاقی و در موقت اختلافی است. مسأله مراجع 2080؛ رساله آیه الله وحید 2108)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام سلامتی‌مراجع عظام خصوصا امام خامنه ای صلوات بر محمد و آل محمد

بدون دسته بندی
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code