سلام علیکم . بسم الله الرحمن الرحیم . امیر المومنین علیه السلام در نامه 38 نهج البلاغه در توصیف مالک اشتر و علت انتخاب مالک جهت فرمان روایی مصر نکاتی را بیان می فرمایند که امروزه برای ما نیز اهمیت فراوانی دارد و می تواند با این معیارها ما را در انتخاب اصلح کمک کند:
1. اولین توصیفی که حضرت می فرمایند: فَقَدْ بَعَثْتُ إِلَیْکُمْ عَبْداً مِنْ عِبَادِ اللَّهِ. برای شما شخصی را انتخاب کردم که اولین و بالاترین عبودیت پروردگار است. لذا یکی از شاخه های مهم اصلح این است در تقیّد به دین، تقیّد به عمل دینی و تشرّع دینی بهتر و جلوتر باشد.
2. وَ لَا یَنْکُلُ عَنِ الْأَعْدَاءِ سَاعَاتِ الرَّوْعِ. و در ساعات ترس و وحشت از دشمن نمى هراسد و به او پشت نمى کند. یکی دیگر از شاخصه این است که از دشمن نترسد و نخواهد خود را آویزان فلان کشور و فلان قدرت کند بلکه استقلال و شجاعت دارد.
3. أَشَدَّ عَلَى الْفُجَّارِ مِنْ حَرِیقِ النَّارِ. او در برابر بدکاران از شعله آتش سوزنده تر است یکی دیگر از شاخصه ها طبق بیان حضرت همین است که نسبت به مبارزهی با فساد به طور جدّی عقیده داشته باشد که با فساد باید مبارزه کرد؛ و نسبت به منافع ملّی جدّیتر است؛ یعنی حاضر است منافع شخصی و حزبی خودش را در مقابل منافع ملّی قربانی کند.
در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری میکنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را میشنوند و سلام ما را پاسخ میدهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء میکند که از بلند کردن صدا در اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکانها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.
خداوند دلهای ما را به سمت بهترین فرد هدایت فرماید به برکت صلوات