استطاعت در حج

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم.به مناسبت ایام حج نسبت به یکی از واجبات دینی که حج هست و بر هر فردی که مستطیع باشد یکبار در عمر واجب می باشد که در این زمینه به چند نکته اشاره کنم:
1.اگر کسی توانایی خرید فیش آزاد و هزینه سفر را داشته باشد و شرعا مستطیع باشد باید حج را در اولین سال استطاعت انجام دهد و نمی تواند این واجب الهی را به سالهای دیگر تاخیر بیندازد.(جهت اطلاع: مطابق نظر ایت الله سیستانی اگر اطمینان داشته باشد که درسالهای آینده مانعی پیش نیامده و فریضه حج را انجام خواهد داد تاخیر جایز است. رساله جامع ج 2 م343 )
2.اگر کسی برای تشرف به حج ثبت نام کرده است ولی نوبت او هنوز نرسیده اما فرد هم اکنون مستطیع بوده و توانایی خرید فیش آزاد و تشرف به حج را دارد باید فورا این کار انجام دهد و منتظر نوبت نماند.
3.افرادی که فیش حج دارند و درگذشته استطاعت رفتن به حج را نداشته اند و هم اکنون هم ازجهت مالی توانایی تکمیل وجه فیش حج را برای تشرف ندارند این افراد مستطیع نبوده و می توانند فیش خود را بفروشند. یا اگر فوت کرده است ورثه می توانند فیش را فروخته و بین خود تقسیم کنند.
4.کسی که قبلا مستطیع بوده و حج بر او واجب شده و آن را بجا نیاورده وقتی از دنیا برود باید از اموالش به نیابت از او برایش حج انجام بدهند و لازم است در همان سال فوت، حج را ادا نمایند و تاخیر از آن جایز نیست (مناسک حج)

در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری می‌کنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را می‌شنوند و سلام ما را پاسخ می‌دهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء می‌کند که از بلند کردن صدا در حرم مطهر و اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکان‌ها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.

خداوند ان شاء الله زیارت بیت الله الحرام را نصیب و روزی همه بگرداند به برکت صلوات برمحمد و آل محمد.

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code