ازنبیمکرماسلامصلی الله علیه و آلهروایت شده که فرمودند: مَن حَافَظَ عَلَى الجَمَاعَةحِیثُمَا کَانَ،مَرَّ عَلَى الصِّراطِ کَالبَرقِ الخَاطِفِ اللّامِع
کسیکه هرکجا که باشد محافظت ومداومت بر نماز جماعت داشته باشد،مانند برق،سریع و نورانیازپلصراط میگذرد. (ثواب الاعمال،343)
چند نکته درباره نماز جماعت:
1-یکی از واجبات نماز جماعت، تبعیت کردن از امام جماعت در افعال نماز است یعنی کارهاى نماز مانند رکوع و سجود را کمى بعد از امام و یا همزمان با امام جماعت به جا آورد پس نباید زودتر از امام جماعت به رکوع یا سجود برویم. (رساله مراجع 1468،1469،1489،1470)
2-کسی که دیر به جماعت رسیده یا مسافر است و میخواهد در رکعت سوم یا چهارم اقتدا کند اگر در حالی که امام ایستاده است اقتدا کند باید حمد و سوره را آهسته بخواند و اگر برای خواندن سوره وقت ندارد باید حمد را تمام کندو در رکوع (یا سجده) خود را به امام جماعت برساند. (مشهور- رساله مراجع مسأله 1442-غیر مشهور: خوئی، بهجت، تبریزی، سیستانی: خودش را به رکوع برساند)
3-اگر میداند که برای خواندن حمد زمان کافی ندارد (بنابر احتیاط واجب) باید صبر کند تا امام به رکوع برسد بعد اقتدا کند لذا در حالی که امام بعد از تکبیر در حال رفتن به رکوع است نیز اقتدا نکند. (م 1441)
در پایان نکته ای مهم را درباره آداب زیارت یادآوری میکنم که لازم است زائران محترم توجه بیشتر نمایند ما در حرم مطهر در محضر ولی خدا هستیم که بر اساس روایات، امام علیه السلام سخن ما را میشنوند و سلام ما را پاسخ میدهند. حضور در پیشگاه امام علیه السلام اقتضاء میکند که از بلند کردن صدا در حرم مطهر و اطراف ضریح مطهر پرهیز شود حتی صلوات هم آهسته فرستاده شود تا ضمن حفظ احترام مقام امام علیه السلام و رعایت ادب حضور مزاحمتی برای حضور قلب زائران ایجاد نشود و همچنین همه زائران عزیز با لباس مناسب به حرم مطهر مشرف شوند و خواهران گرامی در همه مکانها خصوصاً حریم قدس رضوی با حجاب و پوشش کامل حضور پیدا کنند.
خداوند به ما توفیق شرکت در جماعت عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد آل و آل محمد