سلام علیکم بسم الله الرحمن الرحیم. در روایت است از امام باقر علیه السلام که می فرمایند: إِنَّ الْعَبْدَ لَیَکُونُ بَارّ اًبِوَالِدَیْهِ فِی حَیَاتِهِمَا ثُمَّ یَمُوتَانِ فَلَا یَقْضِی عَنْهُمَا دُیُونَهُمَا وَ لَا یَسْتَغْفِرُ لَهُمَا فَیَکْتُبُهُ اللَّهُعَاقّا
به درستی چه بسابنده در زمان حیات پدر و مادر نسبت به آنها نیکوکار می باشد، سپس والدینش وفات می یابند و همان بنده دیون و بدهی های آن ها را نمی پردازد و برای آن ها استغفار نمیکند و خداوند او را از عاقشده ها می نویسد. (کافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج2 ؛ ص163)
چند نکته در مورد نماز قضای پدر و مادر:
1. یکی از نمازهای واجب، نماز قضای پدر است و به نظر تعدادی از مراجع نماز قضای مادر نیز بر پسر بزرگتر واجب است. البته اگر فرزندان دیگر یا هر فرد دیگری برای میت نماز بخواند یا روزه بگیرد صحیح است و میت بری الذمه می شود. (پدر اتفاقی است ولی مادر:،گلپایگانی،اراکی ؛مکارم، نوری (:فتوی)، مقام معظم رهبری فاضل؛ صافی (احتیاط واجب)
2. اگر پسر بزرگتر شک دارد که پدر نماز و روزه قضا داشته یا نه، چیزی بر او واجب نیست. (رساله مراجع مساله1391)
3. اگر پسر بزرگتر بخواهد نماز پدر و مادر را بخواند باید در آهسته و بلندخواندن به تکلیف خود عمل کند مثلا حمد و سوره قضای نمازصبح و مغرب و عشای مادرش را بلند بخواند . (رساله مراجع مساله1395)
خداوند متعال والدین همه مومنین را مورد عنایت خاص امام رضا علیه السلام قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.