وکالت

حدیث با موضوع

توضیحات

سلام علیکم . بسم الله الرحمن الرحیم .یکی از قراردادهای شرعی وکالت است یعنی انسان اموری مانند انجام یک معامله ای را یا کارهای مربوط به آن را که حق دارد شرعا خودش انجام دهد به دیگری واگذار کند تا از جانب او انجام دهد.مثل اینکه انسان انجام قرارداد خرید و فروش یا تحویل دادن یا تحویل گرفتن کالا و پول را به دیگری واگذار کند. که در این زمینه چند نکته را یاد آوری می کنم:
اگر فردی وکیل برای انتقال ملکی شده است چنانچه وکیل یا کسی که فرد را وکیل کرده، فوت کند یا دیوانه شود وکالت باطل می شود. بنابر این اگر کسی دچار الزایمر شدید می شود که درکش را از دست می دهد چنانچه در گذشته که فرد سالم بوده است شخصی را وکیل خودش قرارداده است، از زمانی که دچار آلزایمر شدید می شود، آن وکالت باطل می شود.
اگر فردی از طرف شرکتی یا اداره ای وکیل و مامور خرید است چنانچه فروشنده در معامله به کارپرداز یا همان وکیل تخفیف دهد و بخشی ازپول معامله را دریافت نکند، تخفیف مذکور مربوط به شرکت، اداره یا مؤسّسه (موکّل) است و کارپرداز نمیتواند آن را بدون اجازه از نهاد مربوطه برای خود بردارد.
کسی که از جانب دیگری وکالت را برای انجام کاری قبول می کند مثل دریافت مالی جهت سرمایه گذاری یا جابجایی مالی، در صورتی ضرر و خسارت اتفاق بیفتد چنانچه در نگهداری و انجام معاملات سهل انگاری و کوتاهی کرده باشد وکیل ضامن است.
تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و سلامتی مراجع خصوصا امام خامنه ای حفظه الله صلواتی عنایت بفرمایید

احکام
Begin WebGozar.com Counter code End WebGozar.com Counter code