سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم خداوند متعال در قرآن عزیز می فرماید: مَا یُرِیدُ اللّهُ لِیَجْعَلَ عَلَیْکُم مِّنْ حَرَجٍ وَ لَـکِن یُرِیدُ لِیُطَهِّرَکُمْ وَ لِیُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَیْکُمْ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ
خداوند نمیخواهد مشکلی برای شما ایجاد کند بلکه میخواهد شما را پاک سازد و نعمتش را بر شما تمام نماید شاید شکر او را بجا آورید. (مائده 6)
نکاتی درباره کفاره و فدیه:
1. برخی از افراد مانند مرد و زن کهنسالی که روزه گرفتن برایشان مشقت دارد یا خانم باردار و شیردهی که روزه برای فرزندش ضرر داشته یا به نظر عده ای مراجع برای مادر ضرر داشته، فدیه واجب شده و بلافاصله در ماه رمضان یا بعد از اتمام ماه مبارک رمضان میتوانند پرداخت کنند و لازم نیست تا رمضان سال آینده صبر کنند و فدیه آن است که برای هر روز یک مد طعام که 750 گرم نان یا گندم یا برنج یا غذای دیگری به فقیر پرداخت کند. (مشهور بجز آیت الله فاضل شیرده وباردار در صورت ضرر برخودش فدیه دارد)
2. برخی از افراد مانند مریض یا مسافر یا خانمی که عذر شرعی داشته و روزه نگرفته چنانچه تا رمضان سال آینده قضای روزه را نگیرند باید کفاره بدهند و اگر روزه قضا را تا قبل از رسیدن ماه رمضان جدید بگیرند کفاره ای ندارد.
3. پرداخت پول به عنوان کفاره صحیح نیست مگر اینکه پرداخت کننده مطمئن باشد که فقیر از جانب کفاره دهنده، پول دریافتی را به مصرف همان غذای محاسبه شده می رساند. بنابراین اگر فقیر مثلا پول هفت و نیم کیلو نان را، دریافت کرده ولی با آن پول سه کیلو برنج تهیه کند کافی نیست.
خداوند متعال توفیق انجام واجبات به همه عنایت بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد